30-03-05

Durf je mening herzien!

"Niemand moest zich eigenlijk ooit schamen te bekennen dat hij ongelijk had, want hij zegt toch alleen maar dat hij vandaag wijzer is dan hij gisteren was." 

Alexander Pope

Voila, je ongelijk toegeven is niet altijd een soort falen. Wie dit zo bekijkt zal veel met zijn kop tegen de muur lopen. Feit dat ge uw fouten kunt en wilt toegeven bewijst dat ge wilt groeien in het leven, bewijst ook dat je kritisch in het leven staat. Je fouten of ongelijk kunnen toegeven vind ik zelf persoonlijk heel sterk. Koppigheid levert nooit voordelen op, je kwelt er alleen jezelf mee en ook de anderen hebben er een negatief gevoel door. Het zuigt de energie uit je lijf en zorgt ervoor dat je op den duur gefrustreerd rondloopt. En da is nooit gezond.

Een optimist beziet het als Alexander Pope, en zijn wijze woorden kloppen. Je ongelijk toegeven maakt een mens in zeker op zicht sterker en zorgt er ook voor dat je het respect krijgt die je verdient. Mensen gaan niet neerkijken op je wanneer je je fouten toegeeft of je ongelijk toegeeft. Ze gaan je er in tegendeel voor bewonderen. Want iedereen met een beetje gezond verstand, weet dat uw ongelijk/fouten toegeven niet altijd even simpel of gemakkelijk is. Dus wie dat kan is een sterk mens. Een mens die toont dat hij openstaat voor andere ideeën en niet te trots is om zijn mening te herzien wanneer blijkt dat hij/zij het aan het verkeerde einde had. En remember nobody's perfect he!

Greetz

LaSonrisa 


19:35 Gepost door LaSonrisa | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

... Is zeker waar wat je zegt! Groetjes

Gepost door: someone_ELSe | 10-04-05

De commentaren zijn gesloten.