30-03-05

Durf je mening herzien!

"Niemand moest zich eigenlijk ooit schamen te bekennen dat hij ongelijk had, want hij zegt toch alleen maar dat hij vandaag wijzer is dan hij gisteren was." 

Alexander Pope

Voila, je ongelijk toegeven is niet altijd een soort falen. Wie dit zo bekijkt zal veel met zijn kop tegen de muur lopen. Feit dat ge uw fouten kunt en wilt toegeven bewijst dat ge wilt groeien in het leven, bewijst ook dat je kritisch in het leven staat. Je fouten of ongelijk kunnen toegeven vind ik zelf persoonlijk heel sterk. Koppigheid levert nooit voordelen op, je kwelt er alleen jezelf mee en ook de anderen hebben er een negatief gevoel door. Het zuigt de energie uit je lijf en zorgt ervoor dat je op den duur gefrustreerd rondloopt. En da is nooit gezond.

Een optimist beziet het als Alexander Pope, en zijn wijze woorden kloppen. Je ongelijk toegeven maakt een mens in zeker op zicht sterker en zorgt er ook voor dat je het respect krijgt die je verdient. Mensen gaan niet neerkijken op je wanneer je je fouten toegeeft of je ongelijk toegeeft. Ze gaan je er in tegendeel voor bewonderen. Want iedereen met een beetje gezond verstand, weet dat uw ongelijk/fouten toegeven niet altijd even simpel of gemakkelijk is. Dus wie dat kan is een sterk mens. Een mens die toont dat hij openstaat voor andere ideeën en niet te trots is om zijn mening te herzien wanneer blijkt dat hij/zij het aan het verkeerde einde had. En remember nobody's perfect he!

Greetz

LaSonrisa 


19:35 Gepost door LaSonrisa | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

25-03-05

Afscheid van Grote Pepe

Woensdag 23 februari 2005  is mijn grootvader heel plots overleden, zo een verlies doet pijn en is moeilijk te aanvaarden. Ik heb geen afscheid kunnen nemen en dit maakt de pijn nog ondraaglijker. Zoveel dingen had ik hem nog willen vertellen. Hij zal altijd verder leven in mijn hart en mijn herinneringen. Grote pepe zoals ik hem noemde toen ik klein was, was een heel speciaal iemand. Heel bijzonder heel gewoon, gewoon een heel bijzondere man.

Grote Pepe,

Plots en niet plots ging je van ons heen

Hard voor ons want je ging alleen

Geen tijd meer om dingen uit te leggen

Of om nog heel eventjes te zeggen

 

Ik zie je graag

 

Ik zie je graag

4 mooie woorden die ik je zo graag nog had verteld

ik kreeg geen kans en zit hierdoor behoorlijk gekneld

 

Beresterk, soms zelfs een beetje te hard

Je was niet te laf om te vergeven

Wie je kent weet je hebt een gouden hart

Daarom bewonderen velen je leven

 

Ik zie je graag

 

Ik zie je graag

4 mooie woorden die ik je zo graag nog had verteld

maar helaas je dagen waren reeds geteld…

 

Weer ben ik iemand kwijt

Weer ben ik iemand verloren

Waarom kregen we niet nog eventjes de tijd

Hopelijk kan je mij nog horen

Ik schreeuw met heel mijn hart:

 

Pepe, ik ga je enorm missen, ik zie je graag!

Lien


09:51 Gepost door LaSonrisa | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-03-05

Blijf groeien en leef!

"Een leven zonder reflectie is het niet waard geleefd te worden"
Socrates

Socrates sprak deze wijze woorden en er zit heel veel waarheid in, wie een rijk leven wil moet durven nadenken en de dingen in vraag durven stellen. Kritisch zijn ten opzichte van wat je ervaart en doet. Niets is evident overal zitten keuzes achter en die moeten van tijd tot tijd in vraag gesteld worden. Iedereen maakt fouten.

Belangrijk is ook die fouten kunnen toegeven en durven je mening te herzien. Niets is erger dan vastroesten in bestaande ideeën, dat is een bron voor het ontstaan van vooroordelen. Wie regelmatig zichzelf en zijn daden kritisch bekijkt blijft groeien in het leven en zich zelf verder ontwikkelen. Zo blijf je nooit stilstaan.

Een gouden tip dus van onze vriend Socrates of komt de tip van Plato, zijn leerling ;O)

Greetz
LaSonrisa
15:58 Gepost door LaSonrisa | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |