09-04-05

Zoek je uitdagingen!

"Als ieder verlangen onmiddellijk werd bevredigd op het moment dat het ontstond, waarmee zou de mens dan nog zijn dagen moeten vullen, hoe zou hij de tijd moeten doorkomen?"
Shoppenhauer

Tja, da zou in het begin misschien wel leuk zijn maar op den duur toch wel verschrikkelijk saai. Alles in het leven zou voorspelbaar zijn, gedaan met de verrassingen wanneer je gewoon maar aan iets hoeft te denken en floep het is er al of het is al verwezenlijkt. Het zou het verdervende individualisme alleen maar vergroten en het monster van de eenzaamheid vrij spel geven.

Alles kunnen krijgen wat je wilt, klinkt verleidelijk maar toch, heb je niet meer voldoening wanneer je iets na veel moeite zelf bereikt hebt, dan wanneer je het in je schoot geworpen kreeg? Bij deze woorden moet ik altijd denken aan mijn eerste autoke, het stelde niet veel voor maar gewoon doordat ik zelf de nodige spaarcenten bij elkaar gekregen had, was ik nog trotser dan wannneer ik bv een spliksplinternieuwe wagen van mijn ouders ging gekregen hebben. Klinkt raar maar is zo. Om op nog een andere manier duidelijker te maken wat ik bedoel, de weg naar een bepaalde toeristische attractie is vaak mooier dan de attractie zelf. Maar dit moet je wel zelf willen zien natuurlijk.

Bij het bereiken van je uitdagingen in het leven is het net zo, je moet willen inzien dat de weg er heen, geen verloren tijd is. Vergeet ook niet te genieten van wat je onderweg tegenkomt. Neem met andere woorden je tijd om te genieten.

Geef mij maar een leven vol uitdagingen. Elke verwezenlijkte uitdaging is een stap dichter tot ons uiteindelijk doel: Geluk.

Gelukkig zijn, bestaat dit ultieme stadium wel? Feit dat het begrip voor iedereen een andere betekenis heeft, maakt het er niet makkelijker op. Een handleiding tot gelukkig zijn of je gelukkig voelen bestaat helaas niet. We moeten zelf onze uitdagingen kiezen, zelf ervoor zorgen dat die haalbaar zijn en in juiste volgorde behandeld worden. Wat een uitdaging lijkt voor mij is voor een ander doodnormaal of zelfs belachlijk. Iedereen moet zijn eigen weg volgen en die kan heel verschillend zijn dan van de meeste mensen. Niks van aantrekken, volg je eigen weg en die weg vinden is op zich al een hele uitdaging. Durven je eigen weg te volgen is al een hele goeie stap in de juiste richting. Want in onze huidige maatschappij gericht op prestaties en het materiele is dat niet altijd eenvoudig.

Go for it, zoek je eigen uitdagingen en leef er naar toe!

Greetz
LaSonrisa

17:04 Gepost door LaSonrisa | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Wauw Is knap gezegd, zit weer boordevol waarheid. Als je schrijft over verlangen naar, vind ik dit heel herkenbaar. Dit is niet alleen zo voor bv een auto, maar is ook zeker zo in de liefde. Ik zeg altijd: Heb onbereikbare is veel aantrekkelijker dan hetgene dat maar voor het grijpen valt.

Gepost door: someone_ELSe | 10-04-05

De commentaren zijn gesloten.