12-04-05

Find the missing links!

"Geluk bestaat uit zoveel losse stukken dat er bijna altijd één ontbreekt"

Bossuet

Een waarheid als een koe. Het leven kun je, je voorstellen als 1 grote puzzel.  Om perfect gelukkig te zijn moet die puzzel compleet zijn. Het vinden van de verschillende puzzelstukken is een avontuur op zich die niet zonder gevaar/obstakels is:

  • Soms zoekt men tevergeefs naar enkele ontbrekende stukken zonder te weten waar men naar op zoek is.
  • Soms beseft men heel goed welk stukje ontbreekt en zoekt men zo bezeten naar dat ene stukje, dat men de andere stukken uit het oog verliest en er zelfs belangrijke kwijtspeelt. Zo wordt je leven een steeds grotere puinhoop, en zak je in een steeds dieper dal en wordt de puzzel nooit compleet.
  • Als de wanhoop toeslaat loop je het risico de verkeerde puzzelstukjes in de puzzel te willen forceren. De leegtes vullen met niet passende stukken zorgt ervoor dat verder bouwen aan je complete geluk geblokkeerd of zelfs onmogelijk wordt.

De puzzel volmaakt krijgen is een bijna onmogelijke opdracht, die een heel leven in beslag neemt. Perfect geluk vinden gaat niet van zelf. Toch mag men de hoop niet verliezen want dan vallen de stukjes pas echt uiteen. Eens ze te ver uiteen gevallen zijn, loop je risico verbitterd te raken en dan ben je pas echt verloren…

Ikzelf mis in mijn puzzel nog een aantal belangrijke stukken. Ik ben er mij bewust van en wil hieraan werken. Terzelfdertijd wil ik er ook over waken de andere belangrijke zaken in ’t leven niet over het hoofd te zien. Hoe erg ik dat ene stukje ook mis, er zijn steeds nog andere stukjes die het leven meer dan de moeite waard maken. Ik besef dat ik ervoor moet zorgen dat ik door mij te focussen op dat ene stukje de andere niet uit het oog verlies. Anders dreigt mijn puzzel alleen maar leger te worden. Een tijdje terug dreigde ik deze fout te maken, maar gelukkig heb ik mij herpakt.

Moet de puzzel wel volmaakt zijn? Wat als er geen puzzelstukken meer te zoeken vallen? Wordt het leven dan niet ongelooflijk saai?

Volmaakt zal mijn puzzel wellicht nooit worden, maar toch ben ik me er pijnlijk van bewust dat bepaalde stukjes makkelijker gemist kunnen worden dan anderen. En 1 heel belangrijk stukje hoop ik weldra tegen te komen.

Ja, ja ge raadt het goed, ik ben nog steeds op zoek naar dé perfecte match! ;O)

Greetz

LaSonrisa


21:25 Gepost door LaSonrisa | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Puzzel
Het leuke aan een puzzel is volgens mij het puzzelen.
Ik puzzel veel (je weet wel, met 1000 stukjes ofzo),
en voel altijd een leegte als ik klaar ben.

Het leven is ook een puzzel.
En als je denkt dat de stukjes in elkaar klikken,
gebeurt er weer vanalles...

Veel puzzelsucces...

(Bedankt voor je bezoekje... ik link je!)

Gepost door: Kaajee | 13-04-05

De commentaren zijn gesloten.