18-04-05

De vicieuze cirkel of het zwarte gat?

 

"Heb ik een probleem of ben ik het probleem?"

LaSonrisa

’t Leven is niet simpel. Ik ben mij daar pijnlijk bewust van net als van het feit dat ik een probleem heb. Alleen lijkt het vinden van de oplossing niet zo simpel. 'k Besef al een tijdje dat het de verkeerde kant aan het opgaan is en dat er dringend iets dient te gebeuren. Maar ik lijk steeds verder van de oplossing weg te lopen. Strange feeling.

Soms denk ik wel eens, misschien ben ik zelf wel het probleem. Als dit klopt dan is de oplossing simpel, mijzelf veranderen.

Simpel?! Simpel gezegd ja! Maar in uitvoering brengen dat is wat anders. Ook al heb ik een open geest, sta ik open voor kritiek en durf ik mijn ongelijk toe te geven. Een levensstijl verander je niet zomaar in 1,2,3. Neem dat maar van mij aan. Een mens is een gewoontedier. We zijn sterker geconditioneerd als dat we zelf zouden willen. Maar als we er even bij stilstaan, kijken we raar op van ons zelf.

Dan komt er nog eens bij dat wat ik als een oplossing zag, eigenlijk ook een beetje het probleem als probleem handhaaft en de oplossing verder wegduwt. Maar tegelijkertijd dat (wat ik als oplossing zag) loslaten om het andere te kunnen bereiken heeft mij een extra leeg (lees slecht) gevoel. Dus eigenlijk zit ik momenteel in een vicieuze cirkel en zolang de oplossing wegblijft zal ik in die vicieuze cirkel blijven ronddraaien. Als ik er nu uitspring dreigt er een groot zwart gat en ik weet niet wat erger is blijven ronddraaien of het zwarte gat?

Snap je het nog? No problem ook ik raak meer dan eens in de knoop. Eigenlijk ben ik voor mezelf soms 1 groot raadsel. Eenvoudig is anders maar ja alst moeilijk kan...

Voorlopig blijf ik nog wat ronddraaien vrees ik, dit heeft het meeste zekerheid. Dat zwart gat maakt me veel te bang. Waarom? Omdat het me te veel confronteert met wie ik echt ben en de kans heel groot is dat ik steeds dieper val. En dan wordt de klim eruit wel heel moeilijk. Eerst moet ik emotioneel wat sterker in mijn schoenen staan om de sprong te wagen en wie weet spring ik dan ineens over dat zwarte gat.

Don’t panic ik red me wel, na ieder dal komt er toch altijd, ooit wel terug een berg…allee dat zegt men toch.

Greetz

LaSonrisa


19:29 Gepost door LaSonrisa | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

sterkte Als er in de politiek voor een probleem geen enkele oplossing bestaat, dan benoem je een commissie.

Gepost door: fire | 18-04-05

zwart gat wie zegt dat je in een zwart gat terecht komt?het leven is veel te kort om ter plaatse te blijven hangen!Geloof in je eigen dan besef je mss wel dat het gat ook vol liefde kan zitten,maar wie ben ik?iemand die alleen het goede wil zien en sterk gelooft
dat er nog veel goeds op deze wereld is.en sinds kort vol overgave geniet van filosofie.
iemand die 25 jaar geleeft is en nu zelf wilt leven

Gepost door: gini64 | 01-05-09

De commentaren zijn gesloten.