22-04-05

Ik zie ik zie wat ik niet zie

"De waarheid over iemands doelen leer je niet door hem er naar te vragen."

Marcel Proust

Helaas een stelling die vaak klopt. Ik haat vergaderingen met verborgen agenda’s. Telkens die dan naar boven komen voel ik mij enorm gefrustreerd en ook een beetje dom omdat ik de strategie niet tijdig doorzien heb, wat een gevoel creëert van bij de neus genomen te zijn.

Niet alleen op vergaderingen kom ik dat tegen maar sommige mensen kunnen dat ook. Het is een tactiek gelijk een ander maar ik vrees ene die zich vroeg of laat tegen je keert. Je doelen via een verborgen omweg proberen te bereiken maakt je niet sympathieker zeker niet wanneer je dit bewust doet. In een relatie loopt dit gegarandeerd fout af. Eerlijkheid is een fundament om iemand te kunnen vertrouwen. Als dat er niet is heb je een wel erg wankele relatie.

Dit gebeurt vrees ik vrij regelmatig daarom is een gezonde portie kritisch nadenken en mensenkennis geen overbodige luxe in onze samenleving maar eerder een noodzaak om te overleven. Non-verbale communicatie speelt hier ook een grote rol in en zegt/verraadt soms veel. Belang van sociale vaardigheden wordt soms serieus onderschat.

Allee ge moet nu ook niet overal iets gaan achter zoeken he! Maar wees er je gewoon van bewust dat mensen niet altijd duidelijk zijn in waar ze naar toe willen. En let op soms zijn ze er zich zelf niet bewust van, het zou de eerste niet zijn die als pion ingezet wordt door een ander zonder dit zelf door te hebben. En misschien overkomt ons dit allemaal wel eens. Naïviteit?! Dan wordt het pas gevaarlijk en eng.

Greetz

LaSonrisa


10:35 Gepost door LaSonrisa | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.