06-05-05

Praat voor het te laat is...

 

"Een misverstand is de meest voorkomende vorm van menselijke communicatie."

Peter Benary

 

Communicatie zo belangrijk en oh zo moeilijk. Hoeveel ruzies en misverstanden op de wereld zijn er niet veroorzaakt door misverstanden in communicatie?

Niet alleen slechte communicatie maar vooral het niet-communiceren ligt aan de basis van veel problemen. Mensen praten te weinig met elkaar en als ze praten lijken ze niet naar elkaar te kunnen luisteren. Hoeveel ouders begrijpen hun kinderen plots niet meer? De onvermijdelijke generatiekloof? Hoeveel partners groeien uit elkaar? We konden het niet meer uitpraten er was te veel gebeurd, te veel gezwegen ja. Communicatie is oh zo belangrijk in alle aspecten van ons leven.

Goede communicatie zorgt ervoor dat we elkaar echt begrijpen, verstaan en ons kunnen inleven. Luisteren naar elkaar is hierbij van even groot belang als praten. Actief luisteren, toon dat je luistert en de spreker begrijpt. Dit zet de spreker ertoe aan verder te babbelen. Pas als je praat met elkaar kun je elkaar echt leren kennen en volgen.

Enkele boosdoeners in het communicatieverhaal: tv, pc en de prestatiedruk in de maatschappij mensen hebben geen tijd meer (denken ze) om met elkaar te praten. Hoeveel gezinnen eten ’s avonds samen?

Dus go for it, vermijd misverstanden: praat voor het te laat is en geef elkaar voldoende aandacht zo vermijd je dat mensen elkaar niet meer lijken te kennen en uit elkaar groeien.

Greetz

LaSonrisa21:07 Gepost door LaSonrisa | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.