08-05-05

Music Maestro!

"Muziek en ritme vinden hun weg tot in de geheime plaatsen van de ziel."

PLATO

Uit deze one-liner blijkt dat de Griekse Filosofen al door hadden wat een invloed muziek op onze stemming kan hebben. In zekere zin is het een troost, een manier om je af te reageren, een manier om te ontspannen, een manier om op een originele manier iets te zeggen, een manier om tot rust te komen en zo veel meer.

Muziek heeft voor iedereen een andere betekenis, voor mij betekent het heel wat. Ik sta op en ga slapen met muziek. Muziek is het enige hulpmiddel voor wanneer ik mijn denken eens stil wil leggen. Wat niet altijd lukt…

Muziek heeft ook een grote invloed op mijn gemoed, afhankelijk van mijn stemming leg ik eerder iets hardere rock tot zelfs klassiek op. Mijn cd-collectie is qua genre dan ook heel uitgebreid. Muziek een onderwerp die hier wel geregeld zal terugkeren.

Dit weekend trouwens 3 heel goeie albums aangeschaft:

  • Grand van MONZA
    Speciaal en terug met heel sterke teksten, anders dan Van God Los maar toch op en top MONZA. Misschien trakteer ik jullie de komende weken wel met een paar pareltjes van Stijn Meuris.
  • The Silent Force van WITHIN TEMPTATION
    Echt een superalbum, typisch Within Temptation sound, heel meeslepende nummers, rake teksten en Sharon Den Adel heeft een prachtige stem die de bombastische en orkestrale muziek zeker aankan. Het spelen met orkest en koorinvallen vind ik super. Ook de iets rustige nummers hebben verassende elementen die je echt kippenvel geven. Een waardige opvolger voor Mother Earth, de groep is zeker gegroeid.
  • Anywhere But Home van EVANESCENCE
    Geen nieuw album maar een live-cd van een concert in Parijs met hun grootste hits en 1 nieuw nog niet uitgegeven nummer "Missing". Fallen hun debuut heeft voor mij een speciale betekenis. Ook live zijn ze goed dit bewijst de cd en de DVD met het concert. Ook leuk extraatje zijn de verschillende videoclips die opgenomen zijn op de DVD.

Greetz

LaSonrisa
13:49 Gepost door LaSonrisa | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Grand... ... van Monza is magistraal.

Heb ze al een paar keer live gezien de laatste tijd,
op Werchter nog eens...
En ongetwijfeld nog op een podium ergens deze zomer.

Ik wil graag nog even één mijner lijfspreuken herhalen:
Stoned, stoned, stoned, stoned, let's get stoned, music is the dope (courtesy to Arno, ook al zo'n geweldig artiest).

Zonder muziek ga ik dood.

Gepost door: Kaajee | 11-05-05

De commentaren zijn gesloten.