20-05-05

Wie neem ik mee op reis...

"Wie een boek voor het eerst leest leert een vriend kennen; wie het voor de tweede keer leest ontmoet een oude vriend"

CHINA

 

De valiezen zijn gemaakt!!!!

Allee of toch zo goed als. Het enige wat ik nog moet doen is mijn handbagage en de reisapotheek. Een niet onbelangrijk deel I know. Ik heb net mijn reislectuur uitgezocht. Zonder boek vertrek ik niet op reis, no way.

Tijd om uitgebreid in de bib te gaan zoeken had ik niet dus heb ik hier in mijn huisbibliotheek wat rond gesnuisterd. Altijd leuk want ook hier ontdek ik steeds verrassingen: boeken waarvan ik allang niet meer wist dat ik ze had, lang niet meer opengeslagen geweest zijn en ook een hele reeks boeken waar nogal wat herinneringen aan vast kleven…

Een boek 2 keer lezen doe ik niet gauw of er moet toch al een hele periode tussen zitten. Is net als met films, het moet al een heeeeeeeel goeie zijn voor ik mij er 2 keer aan kan overgeven. Boeken met een diepere boodschap lees ik wel graag meerdere keren, want naarmate je als mens verandert bekijk je die ook anders.

De keuze viel dan ook op een exemplaarke uit dit genre: "Het goede leven" van Fernando Savater. Een Spaanse filosoof die heel toegankelijk schrijft. Dit boekje wordt vaak vergeleken met de wereld van Sofie van Jostein Gaarder omdat de schrijver zich richt tot zijn zoon en in een heel toegankelijke stijl enkel filosofische vragen behandeld. Zijn boek is op een bepaalde manier ook grappig. ’t Is ondertussen 5 jaar geleden dat ik de boekjes van Savater in handen had en ik weet dat die mij toen sterk tot nadenken hebben aangezet. Ben er zeker van dat ze me opnieuw gaan bekoren en dat ik die nu ook op een andere manier ga lezen. Ideaal voor op vakantie.

Naast Savater ga ik waarschijnlijk een nog puur ontspannend boek meenemen, nen thriller of zo. Hangt er van af of er nog voldoend plaats is in mijn rugzak. Vanzelfsprekend heb ik al een plaatsje gereserveerd voor een paar reisgidsen kwestie da we weten waar we naartoe moeten gaan.

Alee het zal dan tot binnen een weekske zijn, ik beloof hier dan wel een paar leuke anekdotes te posten die zullen er ongetwijfeld wel zijn. See you later!

Greetz

LaSonrisa


15:58 Gepost door LaSonrisa | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Goede reis, amiga! En terugkomen he. ;)

Gepost door: Lize | 20-05-05

De commentaren zijn gesloten.