12-06-05

Eindelijk gevonden the way to free my mind!

"Wie de harten van anderen wil winnen, moet eerst heer over zichzelf zijn"

OOSTERSE WIJSHEID

Gisteren een unieke ervaring gehad, heel toevallig ben ik terecht gekomen in een workshop relaxatie en 't was zalig! Het was eigenlijk meer dan relaxatie ‘t was een echte spirituele ervaring waar ik bij wijze van spreken een stuk herboren uit gekomen ben. Zeker voor herhaling vatbaar!

Ik heb de smaak te pakken en zal mij de komende weken verdiepen in de verschillende vormen van meditatie die er bestaan. Nu heb ik kunnen proeven van een meditatie-visualisatie techniek. Dit is een techniek waarbij je tot rust komt, je hoofd leeg maakt doormiddel van concentratie op een bepaald iets bv je ademhaling en energiestromen om zo dichter bij jezelf te komen en dit met behulp van visualisaties (beelden die je in je geest oproept en linkt aan bv het ontladen van stress).

Het werkte echt ik zag mezelf liggen in een weide vol mooie kleuren met een stralende zon boven mij, licht opnemend en zwarte rook mijn lichaam uiblazend als symbool van de opgestapelde stress die uit mij weg vloeide. Raar maar waar maar het gaf echt een ontspannend gevoel. Vooral de muziek had een ook relaxerend effect op mij. Het klinkt een beetje gek maar het is het zeker niet, ‘t verbaasde mij dat ik mij daar zo kon in laten meeslepen.

Sinds lange tijd had ik ook het gevoel dat mijn hoofd echt eventjes leeg was, enkel ikzelf was er, anders spoken er constant gedachten door mijn hoofd nu was het echt stil, alleen de muziek (afwisselend geluiden van de zee, zalig) drongen diep tot mij door. Na de sessie voelde ik mij een stuk loom en toch had ik ook het gevoel dat de batterijkes weer een stuk opgeladen waren met heel positieve energie. Supergevoel en heel de sessie heeft maar een uurke geduurd, terwijl het eigenlijk veel langer leek. Die tijd moet ik regelmatig kunnen vrijmaken, is ideaal om te ontstressen.

De sessie werd beëindigd met een kaartje die je op je gevoel af uit een cirkel kaarten mocht nemen. Een kaartje die je een boodschap gaf en met een kernwoord uit het spirituele alfabet. Het was voor mij een kleine schok want ik trok een kaart met een wel heeeeeeeel toepasselijke boodschap. Bedoeling van die boodschap was om die tot je te laten doordringen en er de komende dagen nog eens goed over na te denken. Dit zette mij eraan om al vandaag op zoek te gaan op het www naar meer info over meditatie. Ik heb er al eerder over geschreven, toeval bestaat volgens mij echt niet…

Ik heb er een nieuwe hobby bij die me zal helpen in de zoektocht naar me zelf, daar ben ik van overtuigd. Mijn weekend was dus zeker geslaagd!

Greetz

LaSonrisa20:16 Gepost door LaSonrisa | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.