30-06-05

Familie-troubles, I hate it!

"Het is makkelijk genoeg om kwaad te worden.

Maar kwaad zijn op de juiste persoon, in de juiste mate, op de juiste tijd, om de juiste reden en op de juiste manier, dat is niet gemakkelijk."

Aristoteles

 

Ik haat het wanneer er strubbelingen zijn in de familie, da werkt op ieders gemoed. Misschien is het wel beter om er een streep onder te trekken. Er zijn nu eenmaal altijd mensen waar je minder goed mee kan opschieten, ’t is toch niet omdat het familie is dat je verplicht bent om met hen op dezelfde golflengte te zitten. Het is inderdaad jammer als er een familieband breekt door een stomme ruzie maar het is nog stommer om een barstje in die band steeds op een pijnlijke manier groter te zien worden om uiteindelijk toch te moeten concluderen dat het onherstelbaar is.

En eigenlijk is de werkelijke barst er niet door een onbenullige ruzie gekomen er zijn in het verleden meer dingen fout gelopen en deze gevolgd door een opeenstapeling van andere op zich onbenullig lijkende zaken heeft de bom doen barsten of toch op barsten gezet. ’t Zal vrees ik niet meer lang duren…

Het ergste is mijn vermoedens (hoe erg ik het ook vind) kloppen alles wat er gebeurd is was te voorspellen met mijn weinige mensenkennis die ik reeds verzameld heb.

Familie, een woord dat voor mij steeds minder lijkt te betekenen maar toch mij steeds dieper raakt dan ik het eigenlijk zelf besef of wil aanvaarden. Familie is de laatste maanden sterk gereduceerd en eigenlijk zijn er maar een paar familieleden meer over die ik het waardig vind om familie te noemen. Ook het feit dat je ziet dat bepaalde heel naaste familieleden afzien van die familietroubels doet pijn, en nog meer eigenlijk dan het feit dat je bepaalde mensen niet meer ziet of niet meer kunt vertrouwen.

Mensen kunnen zo raar in elkaar zitten, ik begrijp het soms allemaal niet meer.

Gelukkig bestaat er naast familie ook nog vrienden, en ik ben er zeker van dat zijn de enige mensen waar je echt iets aan hebt en die je ten volle kunt vertrouwen. In de volksmond zegt men het zo vaak je vrienden kies jezelf, je familie helaas niet. Het beste er van maken zou het doel moeten zijn maar soms lukt dit niet en dan moet je je helaas erbij neerleggen dat het ook anders kan.

Loslaten doet pijn maar minder dan voortdurend gekwetst te worden, soms is de korte pijn de beste keuze voor alle partijen…

Greetz LaSonrisa19:54 Gepost door LaSonrisa | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.