30-06-05

Familie-troubles, I hate it!

"Het is makkelijk genoeg om kwaad te worden.

Maar kwaad zijn op de juiste persoon, in de juiste mate, op de juiste tijd, om de juiste reden en op de juiste manier, dat is niet gemakkelijk."

Aristoteles

 

Ik haat het wanneer er strubbelingen zijn in de familie, da werkt op ieders gemoed. Misschien is het wel beter om er een streep onder te trekken. Er zijn nu eenmaal altijd mensen waar je minder goed mee kan opschieten, ’t is toch niet omdat het familie is dat je verplicht bent om met hen op dezelfde golflengte te zitten. Het is inderdaad jammer als er een familieband breekt door een stomme ruzie maar het is nog stommer om een barstje in die band steeds op een pijnlijke manier groter te zien worden om uiteindelijk toch te moeten concluderen dat het onherstelbaar is.

En eigenlijk is de werkelijke barst er niet door een onbenullige ruzie gekomen er zijn in het verleden meer dingen fout gelopen en deze gevolgd door een opeenstapeling van andere op zich onbenullig lijkende zaken heeft de bom doen barsten of toch op barsten gezet. ’t Zal vrees ik niet meer lang duren…

Het ergste is mijn vermoedens (hoe erg ik het ook vind) kloppen alles wat er gebeurd is was te voorspellen met mijn weinige mensenkennis die ik reeds verzameld heb.

Familie, een woord dat voor mij steeds minder lijkt te betekenen maar toch mij steeds dieper raakt dan ik het eigenlijk zelf besef of wil aanvaarden. Familie is de laatste maanden sterk gereduceerd en eigenlijk zijn er maar een paar familieleden meer over die ik het waardig vind om familie te noemen. Ook het feit dat je ziet dat bepaalde heel naaste familieleden afzien van die familietroubels doet pijn, en nog meer eigenlijk dan het feit dat je bepaalde mensen niet meer ziet of niet meer kunt vertrouwen.

Mensen kunnen zo raar in elkaar zitten, ik begrijp het soms allemaal niet meer.

Gelukkig bestaat er naast familie ook nog vrienden, en ik ben er zeker van dat zijn de enige mensen waar je echt iets aan hebt en die je ten volle kunt vertrouwen. In de volksmond zegt men het zo vaak je vrienden kies jezelf, je familie helaas niet. Het beste er van maken zou het doel moeten zijn maar soms lukt dit niet en dan moet je je helaas erbij neerleggen dat het ook anders kan.

Loslaten doet pijn maar minder dan voortdurend gekwetst te worden, soms is de korte pijn de beste keuze voor alle partijen…

Greetz LaSonrisa19:54 Gepost door LaSonrisa | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-06-05

Geniet van elke seconde, 't leven gaat zo snel...

 

"Elke keer dat iemand lacht, voegt hij een paar dagen aan zijn leven toe."

Curzio Malaparte

 

*Klik op afbeelding voor een groter formaat*
19:08 Gepost door LaSonrisa | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

12-06-05

Eindelijk gevonden the way to free my mind!

"Wie de harten van anderen wil winnen, moet eerst heer over zichzelf zijn"

OOSTERSE WIJSHEID

Gisteren een unieke ervaring gehad, heel toevallig ben ik terecht gekomen in een workshop relaxatie en 't was zalig! Het was eigenlijk meer dan relaxatie ‘t was een echte spirituele ervaring waar ik bij wijze van spreken een stuk herboren uit gekomen ben. Zeker voor herhaling vatbaar!

Ik heb de smaak te pakken en zal mij de komende weken verdiepen in de verschillende vormen van meditatie die er bestaan. Nu heb ik kunnen proeven van een meditatie-visualisatie techniek. Dit is een techniek waarbij je tot rust komt, je hoofd leeg maakt doormiddel van concentratie op een bepaald iets bv je ademhaling en energiestromen om zo dichter bij jezelf te komen en dit met behulp van visualisaties (beelden die je in je geest oproept en linkt aan bv het ontladen van stress).

Het werkte echt ik zag mezelf liggen in een weide vol mooie kleuren met een stralende zon boven mij, licht opnemend en zwarte rook mijn lichaam uiblazend als symbool van de opgestapelde stress die uit mij weg vloeide. Raar maar waar maar het gaf echt een ontspannend gevoel. Vooral de muziek had een ook relaxerend effect op mij. Het klinkt een beetje gek maar het is het zeker niet, ‘t verbaasde mij dat ik mij daar zo kon in laten meeslepen.

Sinds lange tijd had ik ook het gevoel dat mijn hoofd echt eventjes leeg was, enkel ikzelf was er, anders spoken er constant gedachten door mijn hoofd nu was het echt stil, alleen de muziek (afwisselend geluiden van de zee, zalig) drongen diep tot mij door. Na de sessie voelde ik mij een stuk loom en toch had ik ook het gevoel dat de batterijkes weer een stuk opgeladen waren met heel positieve energie. Supergevoel en heel de sessie heeft maar een uurke geduurd, terwijl het eigenlijk veel langer leek. Die tijd moet ik regelmatig kunnen vrijmaken, is ideaal om te ontstressen.

De sessie werd beëindigd met een kaartje die je op je gevoel af uit een cirkel kaarten mocht nemen. Een kaartje die je een boodschap gaf en met een kernwoord uit het spirituele alfabet. Het was voor mij een kleine schok want ik trok een kaart met een wel heeeeeeeel toepasselijke boodschap. Bedoeling van die boodschap was om die tot je te laten doordringen en er de komende dagen nog eens goed over na te denken. Dit zette mij eraan om al vandaag op zoek te gaan op het www naar meer info over meditatie. Ik heb er al eerder over geschreven, toeval bestaat volgens mij echt niet…

Ik heb er een nieuwe hobby bij die me zal helpen in de zoektocht naar me zelf, daar ben ik van overtuigd. Mijn weekend was dus zeker geslaagd!

Greetz

LaSonrisa20:16 Gepost door LaSonrisa | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-06-05

Do you understand me?

"Wie een vreemde taal een beetje beheerst heeft er meer plezier aan dan wie haar goed spreekt. Het plezier is aan de half-kundigen."

NIETZSCHE

 

Een talenknobbel ben ik nooit geweest en ik zal het waarschijnlijk ook nooit worden. Alhoewel mijn interesse voor andere talen de laatste tijd wel toegenomen is. Sinds kort volg ik via BIS (Begeleid Individueel Studeren) een cursus Frans en ik moet zeggen die begint zijn vruchten af te werpen.

Het idee om deze cursus te volgen is eigenlijk heel raar gekomen, een discussie met de collega’s na een telefoontje van een franstalige klant die ik (deels uit gemak en onzekerheid) doorgeschakeld had naar een andere collega. Na dit feit had ik voor mijn eigen de conclusie genomen om mijn Frans op te frissen. En ik heb dit dan ook als een uitdaging geformuleerd zodat ik ook niet anders kon dan er werk van te maken. Zo gezegd zo gedaan en nu ben ik al halfweg de cursus.

Perfect Frans zal ik wel nooit spreken maar het is wel leuk om je plan te kunnen trekken. Op reis in Turkije maakten we kennis met een Waals koppel het is dan leuk als je hen in het Frans kunt aanspreken en zeker als zij dan moeten toegeven dat hun Nederlands op niks trekt. Ook al moet je veel naar je woorden zoeken en kraam je soms rare zinsconstructies uit dit breekt het ijs en missen is menselijk he.

De Turken zijn tot mijn verbazing wel heel taalgevoelig die verstaan heel veel woorden in het Nederlands en nemen die ook heel snel op. De turken waar ik nu over spreek komen ook wel constant in contact met toeristen maar toch is dit niet zo evident. Meermaals werden we in Nederlands aangesproken, eens ze je aandacht hebben schakelen ze wel over naar Engels maar toch. Is eigenaardig maar als je in een vreemd land je eigen taal hoort ben je al rapper geneigd om even halt te houden. Die truc hebben ze daar ook al door. Omgekeerd ook als je ook al zijn het maar een paar woordjes kent van de taal van het land waar je, je bevindt die kunnen veel deuren openen. Merhaba, tamam, tessekür!

Nietzsche zijn stelling klopt wel, feit dat ik moet zoeken naar mijn woorden en er toch in slaag om mij verstaanbaar te maken heeft mij een zekere voldoening. Moest ik perfect 2-talig zijn zou dit gevoel er niet meer zijn want dan zou de inspanning kleiner zijn. En het zorgt ook voor een soort van bewondering bij de sprekers van die taal. Als je toont dat je hun taal probeert te spreken is dat een vorm van respect je hebt al direct een stapje voor op anderen die hun taal niet machtig zijn.

Vrees dat ik de smaak te pakken heb, vind die BIS cursussen wel leuk, niet duur en echt wel goed. Denk dat ik mijn Engels ook nog eens ga opfrissen en wie weet waag ik me wel aan een compleet nieuwe taal, komt op reis altijd van pas…

Greetz

LaSonrisa


13:28 Gepost door LaSonrisa | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |