03-07-05

Enkel wat nu gebeurt telt!

"Jaag niet achter het verleden aan. Verlang niet naar de toekomst. Het verleden is niet meer. De toekomst is nog niet begonnen."

BOEDHA

 

We leven hier en nu en soms lijken we dit belangrijk gegeven wel eens uit het oog te verliezen. Hierdoor genieten we te weinig van het moment en dat is jammer. Maximaal genieten = nu leven en 100% van elk moment genieten.

Het verleden kunnen we niet meer veranderen het heeft dan ook geen zin om er te blijven over tobben. We kunnen leren uit het verleden maar er te lang bij blijven stilstaan is te veel van het goede. Het verleden kun je niet vergeten maar hoeft daarom niet constant in je brein aanwezig te zijn. Verleden volledig de rug toe keren is niet makkelijk maar soms beter.

De toekomst, niemand (hoe graag we het soms ook zouden willen) kan de toekomst voorspellen. Niemand weet ook wat de toekomst zal brengen en hoe lang die toekomst nog duurt. En misschien maar best ook. Denk eens 5 minuten na over hoe het leven er zou uit zien als we alles al op voorhand wisten? Saai, heel saai.

Moraal van het verhaal het belangrijkste moment in je leven is het nu! Geniet dan ook van elke seconde. Want elke seconde tikt die verdomde klok verder en elke seconde waarvan je niet genoten hebt ben je kwijt en die keert niet meer terug. Carpe Diem!

Greetz

LaSonrisa


21:39 Gepost door LaSonrisa | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Carpe diem!
De zin van het leven is de zin die je er zelf aan geeft...

Gepost door: Kaajee | 07-07-05

De commentaren zijn gesloten.