21-07-05

Geloof in jezelf!

 

 

"Wie de afstand tussen hemzelf en de ander in wil schatten, moet goed weten waar hij staat."

GYS MIEDEMA

 

Zelfkennis is niet alleen een schone deugd maar ook een onmisbare eigenschap van een sterke persoonlijkheid. Het is het begin van alles. Alleen als je jezelf goed kent en kunt inschatten kun je beginnen met anderen in te schatten.

Onze relatie tov anderen wordt bepaald door de manier waarop wij ons gedragen, onze persoonlijkheid en meningen. Belangrijk is dat we ons daarvan bewust zijn en ons zelf goed kennen en accepteren zoals we zijn. Pas dan kunnen we de energie opbrengen om anderen in ons leven toe te laten. Pas als we ons zeker voelen over ons zelf. Geloof in jezelf!

Alleen is de vraag "Wanneer ken ik mezelf voldoende?" Steeds als ik denk van, ik ben zover, gebeurd er wel iets waardoor ik weer ff de controle lijk te verliezen of zelfs twijfel aan mezelf. "Blijft een mens niet altijd een vat vol verrassingen?" "Maakt dit de mens ook niet boeiend?" Mensen veranderen constant, zeker als ze blijven groeien, wat je doel moet zijn, in deze complexe wereld en wat ook niet anders kan om te blijven overleven…

Bovenstaande in acht genomen: "Is het dan niet logisch dat het de dag van vandaag super moeilijk is om de ware te vinden."

  1. Je moet hollen om jezelf en de maatschappij te blijven volgen, alles verandert constant, verwachtingen liggen steeds hoger (al opgevallen dat terug steeds meer mensen uit de boot vallen….)
  2. Je moet iemand vinden die bereid is om met je mee te hollen en je blijft volgen liefst op hetzelfde tempo (dit lukt het best als je het als een boeiende uitdaging ziet)

Allemaal niet zo evident vrees ik, waarschijnlijk ben ik het weer moeilijker aan het maken dan het is, maar toch, ook al is het hier nu extreem voorgesteld er zit vrees ik een stukje waarheid in. Het aantal echtscheidingen blijft stijgen, terwijl steeds minder mensen trouwen. Geloof me mijn redenering zal hier ook wel iets mee te maken hebben. Vrees dat de zekerheid een beetje zoek is, zekerheid die nodig is om je goed in je vel te voelen. Terwijl een beetje risico het leven natuurlijk spannend en de moeite waard maakt. Ook hier is het een kwestie van evenwicht zoeken.

Evenwicht iet wat niet altijd even evident is…

Greetz

LaSonrisa

13:54 Gepost door LaSonrisa | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.