24-07-05

Mensen gebruik je verstand!!!

"We moeten leren samenleven als broeders, zo niet, dan zullen wij samen sterven als idioten."

MARTIN LUTHER KING

 

Waar zijn we in godsnaam mee bezig???? Het lijkt goed de verkeerde kant op te gaan in onze wereld. Geen nieuwsuitzending zonder berichten over aanslagen links of rechts: Spanje, London, Turkije, Egypte…

En wat voor zin heeft het? Zinloos geweld dat voor niemand goed is. Ik begrijp het niet meer hoor. Hoe kan iemand zo laag vallen om andere onschuldige mensen op zo een gruwelijke manier de dood in te jagen? Politieke spelletjes of geloofskwesties? Ongelijk evenwicht in rijkdom? Te veel mensen die uit de boot vallen en niks te verliezen hebben? Het fijne zullen we er nooit van weten en ik wil het ook niet weten, het enige wat ik wil is dat het gewoon stopt! Het is genoeg geweest!

Laten we nu voor eens en voor altijd eens allen verstand krijgen. In feite is het heel simpel: meer wederzijds respect en verdraagzaamheid hier snakt onze huidige maatschappij naar. Reageer voor het te laat is...

Greetz

LaSonrisa


14:23 Gepost door LaSonrisa | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Laten we samen werken aan die droom!

 

Een nummer die mooi aansluit bij het voorgaande bericht. Prachtige tekst en ook een leuke sound, de videoclip  vind ik zeker geslaagd. Je vindt die terug op de site van Axelle Red zowel de Engelstalige als de franstalige versie je vindt er ook de franstalige tekst.  

http://www.axelle-red.com/en/video/index.html

I had a dream

Last night I had this dream
I saw people from all different places
and they gathered together
and since they’ve been loving each other

now I hope now I pray
that a change is to come today
oh this war I can’t stand it no more
eradicate all this hate
share our gods our land we could be friends
no I ain’t gonna stand it no more
no no

I had this dream
this life is not what it seems

I imagined no one poor
no more hunger on this earth
everyone a descent piece
of this big desert
and if a child has to come
let it not so soon be gone
can we not all have fun and age
this should not be some kind of a privilege
oh why we always escalate

now I hope now I pray
that a change is to come today
oh this war I can’t stand it no more
eradicate all this hate
share our gods our land we could be friends
no I ain’t gonna stand it no more
no no


I had this dream
this life is not what it seems

have access
to our land
non-violent
those who are
capable of love
and tolerant
we refuse
all abuse
especially those against
our most innocents
those who rape
will not escape

I had this dream
this life is not what it seems
I had this dream
this life is not what it seems


oh this war all this hate
we suffocate
this cannot be our fate
no more
brutality
cruelty
liberty
honesty
equality
amnesty
change mentality
responsibility
sensitivity
I had this dream
I had this dream
and you cannot take this away from me
for I had this dream
If only you’d had seen
the sun would shine so bright
it must have been right
j’ai fait un rêve
enfin le soleil se lève
one day the sun will shine

Axelle Red

Just do it! Die droom kan werkelijkheid worden! Believe in it!

Greetz

LaSonrisa13:55 Gepost door LaSonrisa | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Blijf geloven in de mens

 

"Ongeacht waar je vandaan komt, ongeacht je kleur, ongeacht wat je in je hart gelooft in ieder mens klopt een menselijk hart, zo waarom zouden we dan niet als mensen in vrede samen kunnen leven?"

Mario Queen of the Streetcircus

 

Mooie woorden die iedereen bereid is te geloven maar tot uitvoer brengen is weer iets anders. Waarom kunnen we niet vredevol samenleven? Waarom slaagt men er nergens in om die multi-culturele samenleving te laten slagen? We zijn toch allen in eerste plaats mensen.

Laten we allen eens bij het begin beginnen, namelijk onszelf. Zijn wij wel altijd even verdraagzaam? Ja, wat loopt er dan verkeerd? Neen, waarom niet?

Ik weiger mij er bij neer te leggen, en ook al lijkt het nu utopie, ik blijf geloven dat een multiculturele samenleving mogelijk is. Ik blijf geloven in de mens!

Het moet anders houden we het hier geen seconde langer vol…

Greetz

LaSonrisa

11:26 Gepost door LaSonrisa | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-07-05

Geloof in jezelf!

 

 

"Wie de afstand tussen hemzelf en de ander in wil schatten, moet goed weten waar hij staat."

GYS MIEDEMA

 

Zelfkennis is niet alleen een schone deugd maar ook een onmisbare eigenschap van een sterke persoonlijkheid. Het is het begin van alles. Alleen als je jezelf goed kent en kunt inschatten kun je beginnen met anderen in te schatten.

Onze relatie tov anderen wordt bepaald door de manier waarop wij ons gedragen, onze persoonlijkheid en meningen. Belangrijk is dat we ons daarvan bewust zijn en ons zelf goed kennen en accepteren zoals we zijn. Pas dan kunnen we de energie opbrengen om anderen in ons leven toe te laten. Pas als we ons zeker voelen over ons zelf. Geloof in jezelf!

Alleen is de vraag "Wanneer ken ik mezelf voldoende?" Steeds als ik denk van, ik ben zover, gebeurd er wel iets waardoor ik weer ff de controle lijk te verliezen of zelfs twijfel aan mezelf. "Blijft een mens niet altijd een vat vol verrassingen?" "Maakt dit de mens ook niet boeiend?" Mensen veranderen constant, zeker als ze blijven groeien, wat je doel moet zijn, in deze complexe wereld en wat ook niet anders kan om te blijven overleven…

Bovenstaande in acht genomen: "Is het dan niet logisch dat het de dag van vandaag super moeilijk is om de ware te vinden."

  1. Je moet hollen om jezelf en de maatschappij te blijven volgen, alles verandert constant, verwachtingen liggen steeds hoger (al opgevallen dat terug steeds meer mensen uit de boot vallen….)
  2. Je moet iemand vinden die bereid is om met je mee te hollen en je blijft volgen liefst op hetzelfde tempo (dit lukt het best als je het als een boeiende uitdaging ziet)

Allemaal niet zo evident vrees ik, waarschijnlijk ben ik het weer moeilijker aan het maken dan het is, maar toch, ook al is het hier nu extreem voorgesteld er zit vrees ik een stukje waarheid in. Het aantal echtscheidingen blijft stijgen, terwijl steeds minder mensen trouwen. Geloof me mijn redenering zal hier ook wel iets mee te maken hebben. Vrees dat de zekerheid een beetje zoek is, zekerheid die nodig is om je goed in je vel te voelen. Terwijl een beetje risico het leven natuurlijk spannend en de moeite waard maakt. Ook hier is het een kwestie van evenwicht zoeken.

Evenwicht iet wat niet altijd even evident is…

Greetz

LaSonrisa

13:54 Gepost door LaSonrisa | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-07-05

Een glimlach kost je niets maar doet wel iets...

Wat er ook gebeurd altijd blijven lachen! Think positive!

We zoeken het soms te ver, het leven is wel degelijk heel mooi. Een simpele lach kan veel betekenen en een warm gevoel geven. Een lach veroorzaakt ook vaak een lach en soms wel veel meer..

Onderstaand liedje is één van mijn favoriete songs en promoot het optimisme in het leven. Het is de titelsong van de prachtige film "La vita e bella" die aantoont hoe optimisme mensen op de been houdt.

Smile
Without the reason why
Love
As if you were a child
Smile
No matter what they tell you
Don't listen to a word they say
'Cause life is beautiful that way
Tears
A tidal wave of tears
Light that slowly disappears
Wait before you close the curtain
There's still another game to play
And life is beautiful that way
...
Here the desire's forever more
I will always be as closed
As you remember from before
Now that you're out and on your own
Remember what is real
Than what you dream is love alone
Keep
The laughter in your eyes
Soon
Your long awaited prize
We'll
Forget about our sorrow
And think about the brighter day
'Cause life is beautiful that way
There's still another game to play
And life is beautiful that way

Artiest: Noa

Greetz

LaSonrisa


20:29 Gepost door LaSonrisa | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-07-05

Enkel wat nu gebeurt telt!

"Jaag niet achter het verleden aan. Verlang niet naar de toekomst. Het verleden is niet meer. De toekomst is nog niet begonnen."

BOEDHA

 

We leven hier en nu en soms lijken we dit belangrijk gegeven wel eens uit het oog te verliezen. Hierdoor genieten we te weinig van het moment en dat is jammer. Maximaal genieten = nu leven en 100% van elk moment genieten.

Het verleden kunnen we niet meer veranderen het heeft dan ook geen zin om er te blijven over tobben. We kunnen leren uit het verleden maar er te lang bij blijven stilstaan is te veel van het goede. Het verleden kun je niet vergeten maar hoeft daarom niet constant in je brein aanwezig te zijn. Verleden volledig de rug toe keren is niet makkelijk maar soms beter.

De toekomst, niemand (hoe graag we het soms ook zouden willen) kan de toekomst voorspellen. Niemand weet ook wat de toekomst zal brengen en hoe lang die toekomst nog duurt. En misschien maar best ook. Denk eens 5 minuten na over hoe het leven er zou uit zien als we alles al op voorhand wisten? Saai, heel saai.

Moraal van het verhaal het belangrijkste moment in je leven is het nu! Geniet dan ook van elke seconde. Want elke seconde tikt die verdomde klok verder en elke seconde waarvan je niet genoten hebt ben je kwijt en die keert niet meer terug. Carpe Diem!

Greetz

LaSonrisa


21:39 Gepost door LaSonrisa | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |