06-08-05

Is't leven een puzzel? Waar hoor ik dan thuis?

"Soms voel ik me als een stukje van een legpuzzel dat per ongeluk in de verkeerde doos is terecht gekomen"

LUCÍA ETXEBARRIA

 

Soms zijn er van die dagen dat je nergens zin in hebt en alles je te veel moeite lijkt te kosten. Na een slechte nacht, heb het grootste deel van de nacht wakker gelegen, vrees ik dat het vandaag zo een dag wordt. Ik krijg het weer niet stil in mijn hoofd ben met te veel dingen in eens bezig. De zotste dingen spoken de laatste tijd door mijn hoofd waardoor ik het mezelf weer moeilijk maak en nergens een recht einde aan vind. In bijna alles wat ik doe heb ik acheraf het gevoel van "Heb ik hier wel alles uitgehaald? Heb ik hier geen kansen laten liggen?"

Ma hoeft da wel, overal het maximum uithalen? Kan da wel?

Waarschijnlijk wordt het gewoon een slechte dag en kijk ik er morgen al weer helemaal anders tegenaan.

"Pas ik niet in deze puzzel waar ik in terecht gekomen ben? I don’t know soms voel ik het inderdaad aan alsof ik dé vreemde eend in de bijt ben. Soms denk ik van "Shit wat doe ik hier?" "Ben ik wel goe bezig, er klopt iets niet, ik zie iets niet maar wat klopt er niet en wat kan ik er aan doen?" En soms stel je, je die vragen beter niet want het lijken bij momenten onbeantwoordbare vragen die ipv antwoorden op te leveren alleen maar meer vragen en twijffels oproepen. Je zelf leren kennen betekent lijden zeggen ze vaak, wel ik ga het moeten geloven.

Ik verafgod mensen die kunnen leven van dag tot dag. Da moet zalig zijn. Maar ik wil verdomme altijd veel te graag weten waar ik morgen zal staan en dan heb ik veel te laat door dat ik precies door daar te veel mee bezig te zijn mijn ruiten in het nu constant in gooi. En neen door een gebroken ruit zie je niet beter, je zet het raam gewoon open voor alles wa wil binnenvliegen ook de rommel die je kunt missen als kiespijn. En zonder ruit is ook het spiegelbeeld weg, al vind ik da nu nie zo erg en misschien is dat wel mijn grootste fout. Soms durf ik de confrontatie met da spiegelbeeld te weinig aan, misschien wil ik niet weten wie ik echt ben door een bepaalde angst voor wie ik ga vinden?

Maar ik ga de uitdaging aan, zodra ik terug in de mood ben ga ik voor die confrontatie en ik ben er zeker van dat ik mijn plaats hier ga vinden alleen ik zal geduld moeten hebben.

I know ik maak het weer moeilijker dan het is en iedereen heeft wel eens een slechte dag. No panic ik geraak er wel weer uit, ‘k ga mij ne keer goed afreageren op een streepke zalige muziek en hopelijk voel ik mij dan al een stuk beter. In ieder geval door hier wa stoom af te laten wordt het al wa rustiger in mijn kopke.

 

Greetz

LaSonrisa


12:34 Gepost door LaSonrisa | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Blijven ademen... =) Ik heb ooit eens mijn ouders gevraagd of ik niet geadopteerd was omdat ik me belange nie kon voorstellen uit dezelfde genenpoel te komen. Ze zeiden van nie. Soit. :)

Je kan je als puzzelstukje zo boksen dat je toch in die puzzel past. Maar ben je dan zoveel beter af? En gelukkiger? Ik denk het niet.
Blijven ademen. En zet niet zoveel druk op jezelf! Ik vind je een geweldig mens. ’t Leven is een grote zoektocht denk ik. En uiteindelijk zal alles wel op zijn plaats komen. Daar moet je in geloven. En als je dat doet zal het leven er in een keer veel fleuriger uit zien.
“Geluk komt, als je geen voorwaarden stelt. Geluk is een rare vogel. Hij is er niet als je hem zoekt maar morgen misschien zit hij weer op je vensterbank.”
Blijf gewoon jezelf, je bent een geweldig mens. En de enige die dat niet door heeft ben jij. En neen, ik weet niet alles van je, maar na 8 (9?) jaar dat ik je nu al ken weet ik al heel wat. Je gaat je weg wel vinden. ’t Is misschien met een paar bulten en zware bochten. Maar je komt er. Je gaat je eigen plekje wel vinden.

En meneer en madam Perfect zien er mij geen gelukkige mensen uit. Een beetje saai eigenlijk. Eentonig… en ongelofelijk ongelukkig.

Nogal onduidelijk maar ik zal toch maar op ‘reageren’ duwen…
Keep lookin’ on the bright side of life… (speel dat liedje maar eens om de zoveel uur de komende weken, misschien helpt dat wel =)

Xxx
Lze

Gepost door: Lze | 10-08-05

De commentaren zijn gesloten.