17-08-05

Fouten maken is menselijk

 

"Ervaring is die prachtige eigenschap die je in staat stelt om fouten te herkennen wanneer je ze opnieuw maakt."

F.P. JONES

 

En toch slaag ik erin om dezelfde fouten keer op keer weer te maken en dan denk ik van "L. ok ge zijt genen n’ezel maar toch wel verdomd dom of naïef".

En dit keer heb ik het zien en voelen aankomen maar op de één of andere manier kon ik niet juist reageren terwijl ik er mij heel goed van bewust was dat ik op een verkeerde manier bezig was, het te lang heb laten aanslepen. Klinkt raadselachtig he? Misschien herkenbaar?

Op papier zetten is niet altijd de meest slimme zet, maar wat moet je doen als je het niet aandurft om het te zeggen of niet echt kunt verwoorden. Schrijven lukt met altijd beter maar geschreven woorden komen soms harder aan. Dat weet ik verdomd goed en het is ook moeilijk om geschreven woorden te nuanceren of in te trekken. Zwart op wit komt alles harder aan dan bedoelt. Deze keer maak ik die fout niet weer, of toch wel?

Twijffels ipv zekerheden, twijffels die ook terug twijffels oproepen en er voor zorgen dat de zekerheden alleen maar verder lijken weg te drijven. Zo als we nu bezig zijn lijken we steeds verder weg te dobberen op die veel te grote zee. Wat moet ik met mijn message in a bottle die ik zo net over boord gooide voor ik ze aan de bestemmeling durfde te overhandigen…

Greetz

LaSonrisa21:56 Gepost door LaSonrisa | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.