18-08-05

Mood music to make you feel good

"It’s not that I am so alone

or can’t live on my own
it’s just that I’ve got so much love
that I would like to share"

ELS DE SCHEPPER – Here with me

 

Onlangs een zalige cd ontdekt "Beauty of it all" van Els de Schepper. Een straffe madam zu die de Schepper. Niet alleen een topactrice, een goeie schrijfster, spiritueel maar ook nog eens een muzikaal talent!

Ik heb het cd’ke na het lezen van haar boek "De Ziel die haar naam Zelf koos" gezocht in de bib omdat er in het boek verwijzingen naar staan en zo mijn nieuwsgierigheid gewekt was. Toen ik er de eerste keer naar luisterde vond ik het niet zo mijn dada. Maar bepaalde nummers sprongen er toch direct uit. Het is een album met heel wat afwisseling en ijzersterke teksten. De teksten geven zeker een grote meerwaarde en hoe meer ik er bewust naar luister hoe schoner ik het album in zijn geheel vind. Toch wel een aanrader!

Toen ik de cd in mijn pc stopte en real one player automatisch in gang schoot stond er bij genre "Mood Music" en daar kan ik wel inkomen. Bepaalde nummers ("Connected" en "You got it") zijn ideaal om je een goed gevoel te geven en zeer positief in te werken op je humeur en zelfvertrouwen als je ze een paar keer luidkeels meezingt of kweelt in mijn geval. Het helpt, heb het uitgebreid getest en de wijsjes blijven hangen tot ergernis van mijn huisgenoten.

Een paar andere nummers raakten dan weer mijn gevoeligste snaar en zijn zo van die songs die je op bepaalde momenten wel 100 keer na elkaar kunt beluisteren terwijl je dat nu net beter niet doet. Al ben ik ervan overtuigd dat muziek altijd een helend effect heeft en ne keer zitten janken kan ook deugd doen.

"Here with me" is er zo eentje en de woorden hierboven zijn de eerste strofe van dit geweldige nummer. Ze verwoorden een gevoel die super herkenbaar is en die echt wel raakt. Ieder mens zit volgens mij barstensvol liefde en de kunst is inderdaad die te delen met de mensen rondom je, niet alleen je partner maar ook alle andere mensen rondom je. Het is één van de sleutels tot geluk het goeie in je naar boven brengen en delen met anderen. Alles wat je zelf uitzendt komt naar je terug dus kan liefde uitstralen er toe bijdragen om liefde te kunnen ontvangen. We hebben niet alleen de behoefte om liefde te delen maar vooral de behoefte om liefde te ontvangen maar velen zien niet in dat dit enkel kan door zelf te geven.

"Don’t push me" is er ook zo eentje, superherkenbaar met een onderliggende boodschap over hoe je in een relatie rekening moet houden met elkaar en voldoende ruimte laten zodat de ander zichzelf kan zijn en omgekeerd. Elkaar aanvullen en aanvaarden zoals ze zijn en niet willen veranderen naar het plaatje die het best past bij jouw overtuiging. In een relatie ben je met twee. Prachtig verwoord in dit nummer.

"Nothing Lasts Forever" is ook een echte kippenvelsong die je doet nadenken.

"We all make mistakes
everyday again but that’s alright, that’s alright

you can start again"

"Nothing lasts forever

But why then are we here

To find out why we’re living

To face all of our fears

Nothing lasts forever

And maybe that’s not bad

Cause you should not forget

We have a new chance every time"

Els de Schepper

Greetz

LaSonrisa


17:06 Gepost door LaSonrisa | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

bedankt voor de tip!
groeten
Niki

Gepost door: niki | 18-08-05

hoi hoi ik zag dat je even bij op bezoek bent geweest.
nu ben ik hier even bij jou!!
ik zal je een linkje geven...groetjes en een fijne dag verder!!

Gepost door: jolanda | 19-08-05

De commentaren zijn gesloten.