28-08-05

't Is nooit te laat voor een nieuwe start

Een nieuwe start

De zon schijnt terug

En ik voel me vrij en opgelucht

Verlost van alle ziekmakende gedachten

Gedaan met ideeën die me versmachten

 

Volledig klaar voor een nieuwe start

Ook al blijft het gevoel van loslaten hard

En doet het eeuwig afscheid nemen pijn

Loslaten zal altijd een deel van t leven zijn

 

De levenskunst is hiermee te leren omgaan

En niet alles langer af te schuiven op de lange baan

Werp alle mentale blokkades weg

Laat de energie stromen en geniet van je unieke levensweg

 

Het recente verleden heb ik nu pas volledig aanvaard

Als een new born, nu alles is opgeklaard

Persoonlijk ervaren hoe loslaten deugd kan doen

ben ik helemaal klaar voor een nieuw seizoen

 

Alle mentale ballast is nu over boord

Ik kan terug genieten zoals het hoort

Soms is loslaten de enige keus

Carpe diem is terug mijn leus

 

LaSonrisa


19:51 Gepost door LaSonrisa | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

26-08-05

Music is my first love

 

"Zoek de kleine dingen die aan het leven vreugde en voldoening geven."

CONFUCIUS

 

Een vleugje muziek bijvoorbeeld. Genieten van de kleine dingen in het leven of gewoon genieten van wat je overkomt dat is de kunst. Gisteren ben ik door mijn zus ontvoert richting cd-winkel en ik vond het zalig! We zijn er langer dan gepland blijven hangen en ipv met 2 cd’kes die ik mocht kiezen voor mijn verjaardag kwam ik buiten met maar liefst 6 cd’s. Ja mij loslaten in een winkel vol cd’s is gevaarlijk ik kom daar nooit met lege handen buiten maar meestal wel met een lege portemonee.

En toegegeven ik heb er een paar pareltjes uitgekozen:

  • Vive la Fete – Grand Prix
  • Sarah Bettens – Scream
  • Zornik – The Place Where You Will Find Us
  • Zornik – One-Armed Bandit
  • Pragha Khan – Electric Religion
  • Els de Schepper – Beauty Of It All

Toen we thuiskwamen hebben we de tafels en stoelen aan de kant geschoven en zijn we beginnen dansen. Super een kleine afterparty, mijn zus weet hoe ze het te laat aanschaffen van een verjaardagskado kan goedmaken!

Greetz

LaSonrisa


09:54 Gepost door LaSonrisa | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

25-08-05

Hou het onder controle en schreeuw het af en toe eens uit

 

"Hij die angst heeft om af te zien, ziet nu al af van zijn angst…"

MICHEL DE MONTAIGNE

 

Schilderij Hens Runhaar

Lijden is part of life. Of we het nu graag hebben of niet het kan niet altijd van een leien dakje of op wieltjes lopen en geen enkel mensenleven bestaat enkel uit rozengeur en manenschijn. Hoe je het ook draait of keert iedereen krijgt vroeg of laat te maken met pijn en lijden. En de manier waar je hiermee omgaat bepaalt veel over de manier waarop je het beleeft.

Je kunt er voor kiezen om wanneer lijden je treft je oren te laten hangen wat je alleen maar verder duwt in het zwarte onzekere gat. Of je kunt je er tegen proberen te verzetten of erger nog het proberen te negeren. Dit laatste is wel het stomste wat je kunt doen want dan stapelen al die emoties zich op in, een op t eerste zicht, onzichtbare emmer en die raakt ooit eens vol en dan is het hek pas echt van de dam. De beste reactie is volgens mij je er bewust van zijn en er ondanks de pijn het beste van proberen te maken.

Dingen uitstellen uit angst voor de pijn die het zal veroorzaken zorgen er alleen voor dat je jezelf langer kwelt dan nodig. Maar langs andere kant heeft de tijd je ook wel de kans om alles op een nuchterder manier te bekijken maar de situatie blijft wel dezelfde.

Lijden heeft ook een positieve kant als dat een troost kan zijn. Uit iedere negatieve situatie leren we bij over onszelf, mensen rondom ons en de wereld. Positieve en helaas soms ook negatieve inzichten. Lijden doet je dus in zekere zin groeien als mens. En na een tijdje bekijk je de dingen anders en pas dan zie je het positieve van de situatie in en kom je er sterker uit. Alles heeft een reden al wordt die meestal pas later duidelijk.

Lijden niemand kan er onderuit, laat het dus over je komen en probeer het beste uit de situatie te halen en maak je lijden zelf niet onnodig groter door het uit de weg te willen gaan of te negeren.

Geen gemakkelijke opgave ik betrap mij er constant op dat ik nogal eens snel gevoelens negeer of opkrop terwijl dit zich altijd tegen je keert. En uitstellen daar ben ik ook een krak in. Nu ben ik in fase van deadlines bepalen, hij krijgt nog een week maar dat wil ook zeggen dat ik mezelf nog een week langer kwel…

Greetz

LaSonrisa


13:00 Gepost door LaSonrisa | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

23-08-05

Ik begin er steeds meer tegen op te zien om de kaarsjes uit te blazen....

"Ouder worden op zich is niet pijnlijk maar wel het besef dat het leven steeds moeilijker en harder lijkt te worden"

"Maar jarig zijn zelf en de kado'kes en attenties ontvangen blijft desondanks nog steeds leuk!"

LaSonrisa

 

25 jaar, halfweg de 20-tiger jaren, een kwart eeuw, ¼ reeds gepasseerd (als ik de honderd haal tenminste wat ik sterk betwijfel)… ai ai what’s in a word maar ik hou het toch maar gewoon op 25 jaar jong.En dat mag wel gevierd worden al lijkt da ieder jaar iets minder uitbundig te gebeuren, word ik nu toch oud of alleen maar ouder?

Iedereen weet dat je een wens mag doen bij het uitblazen van de kaarsjes op je verjaardagstaart na 25 jaar ben ik er vrijwel zeker van dat da kaarskes-verhaal een fabeltje is. Al een paar jaar op rij heb ik dezelfde wens en telkens weer dien ik, als het jaar om is, te concluderen dat het weer niet gelukt is. Ok, ik geef toe dat de wens niet super makkelijk te verwezenlijken valt. Maar na 25 jaar zou diene prins op het witte paard toch wel ne keer van achter den hoek mogen komen. 't Zal wa geven, als hij mij nu nog niet gevonden heeft en ik ben ook al zo slecht in oriëntatie... We gaan gegarandeerd niks anders doen dan constant samen verdwalen. Nu met twee verdwalen is altijd toffer en spannender dan alleen...   

Ge ziet ik kan terug lachen met de hele situatie en da is een goeie zaak. Ik laat het niet meer aan mijn hart komen en sla vanaf nu een andere weg in, dit jaar heb ik iets heel anders gewenst, er was ook geen taart en kaarskes maar wel heel wat ander lekkers, vanaf nu doe ik mijn gedacht gedaan met de tradities. Wat die wens was hou ik voor mezelf want naar het schijnt komen uitgesproken wensen nooit of moeilijker uit en dat omdat de kans bestaat da we er ons op blindstaren en dan gaat de geit natuurlijk niet vooruit. Tja daar heb ik nu eenmaal 25 jaar voor nodig gehad om dat proefondervindelijk te ontdekken….

Nee, 25 dan begint het serieuze leven om het met de woorden van een ander te zeggen. Time for a new begin en gasten ik zie het helemaal terug zitten. Door het loslaten van een aantal zaken die zorgden voor serieuse blokkades in mijn energiebanen heb ik nieuwe energie gevonden en die zal ik gebruiken voor de dingen die echt belangrijk zijn in het leven. En dat zijn de zaken die er nu al zijn, wat nog komen zal zien we wel, ik laat het gewoon op me afkomen en maak niet meer de fout door te fel naar iet te zoeken de dingen die er nu zijn uit het oog te verliezen. Flashback heb da nogal eens gezegd vrees ik.

Mijn grootvader zei vroeger dat een mensenleven bestaat uit 4 seizoenen te beginnen bij de lente wat symbool staat voor het opgroeien. Een wijsheid die hij waarschijnlijk ergens gelezen had maar de bron moet ik jullie schuldig blijven en btw voor mij zal ‘t altijd iets zijn wat ik van mijne "kleine pepe" (als kind noemde ik hem zo, hij was veel kleiner dan mijn andere opa en zo werd het al snel kleine en grote pepe) geleerd heb.

Ik voel aan dat het tijd is voor een nieuw seizoen, de zomer. Het kleurrijkste deel naar het schijnt. We zullen zien ik ga er het beste van proberen te maken.

Gasten hou jullie klaar voor de nieuwe L. ’t zou kunnen dat da hier en daar wel wa vonken veroorzaakt.

Op naar mijn zomer!

Greetz

LaSonrisa
14:44 Gepost door LaSonrisa | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

20-08-05

Waar zijn mijn stoute schoenen gebleven?

"Wie zijn leven doorbrengt in angst voor een bui, geniet nooit van de zon"

Morris West

 

Soms moet ne mens ne keer durven een risico nemen en eigenlijk doe ik dit te weinig. Ik heb het gevoel dat ik eigenlijk veel te voorzichtig ben en bij alles veel te veel nadenk. En hierdoor laat ik kansen liggen, en haal ik niet het maximum uit het leven.

Wanneer ga ik leren om eens wat meer uit mijn kot te komen en als ik iets wil er voor te gaan ipv te bedenken hoe het zou kunnen zijn, zou het dan ook misschien zo zijn. En in het slechtste geval weet ik dan tenminste waar ik sta. Waar ga ik het lef vandaan halen om de stap te zetten en mezelf niet langer te kwellen.

Soms is verliezen op termijn zelfs een grote winst. Sommige zaken moet je op termijn durven bekijken. Al langer dan vandaag ben ik mij bewust van het feit dat ik veel te veel nadenk. Leven zou veel simpeler zijn als ik wat meer gewoon doe ipv altijd eerst alle pro’s en contra’s af te wegen. Tegen dan is de helft al weer gepasseerd.

Gewoon eens genieten van het moment ipv al weer te denken aan wat morgen komt. Ik ken mijn fouten nu nog leren er mee om te gaan…

Greetz

LaSonrisa


21:32 Gepost door LaSonrisa | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

18-08-05

Mood music to make you feel good

"It’s not that I am so alone

or can’t live on my own
it’s just that I’ve got so much love
that I would like to share"

ELS DE SCHEPPER – Here with me

 

Onlangs een zalige cd ontdekt "Beauty of it all" van Els de Schepper. Een straffe madam zu die de Schepper. Niet alleen een topactrice, een goeie schrijfster, spiritueel maar ook nog eens een muzikaal talent!

Ik heb het cd’ke na het lezen van haar boek "De Ziel die haar naam Zelf koos" gezocht in de bib omdat er in het boek verwijzingen naar staan en zo mijn nieuwsgierigheid gewekt was. Toen ik er de eerste keer naar luisterde vond ik het niet zo mijn dada. Maar bepaalde nummers sprongen er toch direct uit. Het is een album met heel wat afwisseling en ijzersterke teksten. De teksten geven zeker een grote meerwaarde en hoe meer ik er bewust naar luister hoe schoner ik het album in zijn geheel vind. Toch wel een aanrader!

Toen ik de cd in mijn pc stopte en real one player automatisch in gang schoot stond er bij genre "Mood Music" en daar kan ik wel inkomen. Bepaalde nummers ("Connected" en "You got it") zijn ideaal om je een goed gevoel te geven en zeer positief in te werken op je humeur en zelfvertrouwen als je ze een paar keer luidkeels meezingt of kweelt in mijn geval. Het helpt, heb het uitgebreid getest en de wijsjes blijven hangen tot ergernis van mijn huisgenoten.

Een paar andere nummers raakten dan weer mijn gevoeligste snaar en zijn zo van die songs die je op bepaalde momenten wel 100 keer na elkaar kunt beluisteren terwijl je dat nu net beter niet doet. Al ben ik ervan overtuigd dat muziek altijd een helend effect heeft en ne keer zitten janken kan ook deugd doen.

"Here with me" is er zo eentje en de woorden hierboven zijn de eerste strofe van dit geweldige nummer. Ze verwoorden een gevoel die super herkenbaar is en die echt wel raakt. Ieder mens zit volgens mij barstensvol liefde en de kunst is inderdaad die te delen met de mensen rondom je, niet alleen je partner maar ook alle andere mensen rondom je. Het is één van de sleutels tot geluk het goeie in je naar boven brengen en delen met anderen. Alles wat je zelf uitzendt komt naar je terug dus kan liefde uitstralen er toe bijdragen om liefde te kunnen ontvangen. We hebben niet alleen de behoefte om liefde te delen maar vooral de behoefte om liefde te ontvangen maar velen zien niet in dat dit enkel kan door zelf te geven.

"Don’t push me" is er ook zo eentje, superherkenbaar met een onderliggende boodschap over hoe je in een relatie rekening moet houden met elkaar en voldoende ruimte laten zodat de ander zichzelf kan zijn en omgekeerd. Elkaar aanvullen en aanvaarden zoals ze zijn en niet willen veranderen naar het plaatje die het best past bij jouw overtuiging. In een relatie ben je met twee. Prachtig verwoord in dit nummer.

"Nothing Lasts Forever" is ook een echte kippenvelsong die je doet nadenken.

"We all make mistakes
everyday again but that’s alright, that’s alright

you can start again"

"Nothing lasts forever

But why then are we here

To find out why we’re living

To face all of our fears

Nothing lasts forever

And maybe that’s not bad

Cause you should not forget

We have a new chance every time"

Els de Schepper

Greetz

LaSonrisa


17:06 Gepost door LaSonrisa | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

17-08-05

Fouten maken is menselijk

 

"Ervaring is die prachtige eigenschap die je in staat stelt om fouten te herkennen wanneer je ze opnieuw maakt."

F.P. JONES

 

En toch slaag ik erin om dezelfde fouten keer op keer weer te maken en dan denk ik van "L. ok ge zijt genen n’ezel maar toch wel verdomd dom of naïef".

En dit keer heb ik het zien en voelen aankomen maar op de één of andere manier kon ik niet juist reageren terwijl ik er mij heel goed van bewust was dat ik op een verkeerde manier bezig was, het te lang heb laten aanslepen. Klinkt raadselachtig he? Misschien herkenbaar?

Op papier zetten is niet altijd de meest slimme zet, maar wat moet je doen als je het niet aandurft om het te zeggen of niet echt kunt verwoorden. Schrijven lukt met altijd beter maar geschreven woorden komen soms harder aan. Dat weet ik verdomd goed en het is ook moeilijk om geschreven woorden te nuanceren of in te trekken. Zwart op wit komt alles harder aan dan bedoelt. Deze keer maak ik die fout niet weer, of toch wel?

Twijffels ipv zekerheden, twijffels die ook terug twijffels oproepen en er voor zorgen dat de zekerheden alleen maar verder lijken weg te drijven. Zo als we nu bezig zijn lijken we steeds verder weg te dobberen op die veel te grote zee. Wat moet ik met mijn message in a bottle die ik zo net over boord gooide voor ik ze aan de bestemmeling durfde te overhandigen…

Greetz

LaSonrisa21:56 Gepost door LaSonrisa | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |