17-10-05

Iedereen heeft zijn verhaal en het luisteren is steeds de moeite waard!

"Alleen door andermans kleren aan te passen komen we erachter hoe groot we zijn"

JOHN LENNON

 

Of hoe klein we zijn. Luisteren naar andermans verhalen kan je tot nadenken aanzetten en veel inzichten bijbrengen. Ik heb de laatste dagen veel geleerd, ook al waren het 10 zware dagen, ze waren meer dan de moeite waard. Een paar van de opgedane inzichten ga ik jullie hier wel meegeven via de komende posts, een paar andere ga ik gewoon proberen toe te passen en draag ik mee. 1 ding is zeker ik zal nog veel terugdenken aan de gesprekken van de laatste dagen en ook aan de mensen die me die inzichten meegegeven hebben. Zij beseffen het niet altijd maar ze hebben mij weeral veel bijgebracht.

Wat mij het meeste bijgebleven is, is het feit dat er zoveel mensen echt eenzaam zijn en soms zijn die daar heel raar in terechtgekomen. Zelfs een paar heel sociale mensen zijn nu in een groot isolement gevallen. Raar om te geloven maar het kan verkeren in t leven.

Eenzaamheid, een smerige ziekte van onze tijd, die de evolutie van onze maatschappij gemakkelijk voed met het stijgende egoïsme en individualisme. Maar pas wie in de val loopt van het monster van de eenzaamheid kan zich inbeelden hoe erg dit wel is.

Tijdens de afgelopen 10 dagen ben ik als reisleider meegeweest op vakantie met een groep personen met een handicap. Ieder heeft zijn verhaal en meestal is da niet altijd rozengeur en mannenschijn. Soms denk ik van my life sucks maar eigenlijk heb ik het al bij al nog heel goed getroffen. Voorlopig heb ik toch geen reden van klagen, ik heb enkele heel goeie vrienden waar ik op kan rekenen, mijn ouders vallen redelijk goed mee en ik heb een leuke zus. Veel mensen hebben enkel zichzelf en hun verhalen vormen het bewijs dat een leven hier in onze huidige samenleving, alleen, heel hard is. Die week vakantie was voor hen meer dan het paradijs. Een schouderklopje en een knuffel betekend voor die mensen heel veel (nog iet wa ik bijgeleerd heb deze week, knuffelen kan heel veel deugd doen). En er is wa afgeknuffeld hoor de laatste dagen… Gewoon al het feit dat ze even iemand hadden die naar hen luisterde deed hen ongelooflijk veel deugd.

Die verhalen zijn voor mij altijd heel zwaar om te aanhoren. Confronterend en ze maken me ook wel eens bang. Wat als ik ooit alleen kom te staan, zou ik dit wel aan kunnen? Het zijn stuk voor stuk heel sterke mensen met heel veel moed en levenslust; ik weet niet of ik dit zou kunnen opbrengen mocht ik in hun schoenen staan. Chapeau voor hen ik bewonder hiervoor.

Ik ben op die 10 dagen weer heel wat te weten gekomen over me zelf en heb heel wat levenswijsheden opgestoken van deze prachtige mensen wat dat zijn het stuk voor stuk, boeiende mensen met een verhaal die de moeite van het aanhoren waard is, je soms ff wakker schudden en aantonen hoe klein we als mens wel zijn en dat we bijlange niet alles zelf in de hand hebben. Het leven kan soms verdraaid rare wendingen nemen en gelukkig weten we niet alles op voorhand. Geniet terwijl je nog kan met volle teugen en neem de dagen zoals ze komen. Carpe Diem!

Greetz

LaSonrisa
14:46 Gepost door LaSonrisa | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

da´s een knuffel waard Vrouwke 1 heeft een knuffeloorlog geopend, daar doe ik heel graag aan mee. Ben je klaar? We starten: hahaha :D knufffffStoel vast houden!!!! En stevig ook hoor!!! Want hier komen ze!!! *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* Je bent net geknuffeld !! Helemaal, en er is geen ontsnappen aan deze keer !!! Dit is een start van een totale *KNUFFEL* oorlog! Dus knuffel iedereen die je kent !!! Knuffel je vrienden, je vijanden, iedereen!!! Een knuffel, zo klein, en de betekenis zo groot. Het kan een lach op iemands gezicht toveren. Dus laten we eens knuffelen op zijn tijd !!! Iedereen heeft wel eens een knuffel nodig, ook ik..!!! Als je deze mededeling krijgt, breng het verder naar tenminste 10 blogvrienden, inclusief de persoon van wie je het gekregen hebt. Verder wens ik je een fijne knuffeldag.. Zit je nog???

Gepost door: fire | 17-10-05

Triest dat er zoveel eenzame mensen zijn. Ik weet dat het een ieder kan overkomen.
Een knuffel op zijn tijd doet wonderen.
Groet

Gepost door: Purplerose | 17-10-05

Triest dat er zoveel eenzame mensen zijn. Ik weet dat het een ieder kan overkomen.
Een knuffel op zijn tijd doet wonderen.
Groet

Gepost door: Purplerose | 17-10-05

Triest dat er zoveel eenzame mensen zijn. Ik weet dat het een ieder kan overkomen.
Een knuffel op zijn tijd doet wonderen.
Groet

Gepost door: Purplerose | 17-10-05

Sorry 3 keer. de computer werkt niet erg mee.

Gepost door: Purplerose | 17-10-05

** veel mensen in deze wereld leven voor hunzelf en denken daarbij amper aan een ander..het is ikke ikke en nog eens ikke.
daar heb ik altijd al afkeer van gehad en nog steeds vandaar dat ik met bepaalde mensen het contact resoluut heb verbroken omdat je van
dat soort mensen die alleen hun eigen ego willen zien, niks kan verwachten
maar wel alle energie uit jouw lijf en leven wegzuigen...
een lief woord een knuffel of een belletje op z'n tijd is er bij dat soort mensen niet bij, tenzij het om hun zelf gaat natuurlijk!!
ik ben blij dat ik ook andere mensen ken die niet zo zijn en
die koester ik daarom des te meer!!!

groetjes van mij,

Gepost door: jolanda | 19-10-05

De commentaren zijn gesloten.