11-11-05

Boekenbeursperikelen - leve de lange weekends

 

"Het zou mooi zijn boeken te kopen als we de tijd om ze te lezen erbij konden kopen"

SHOPENHAUER

 

Dit zou inderdaad heel handig zijn! Er liggen in mijn boekenkast zonder overdrijven zeker nog een 30-tal ongelezen boeken en ik vind de tijd niet om ze eens te lezen. Niet dat ik nooit lees, maar ik heb zo mijn leesperiodes en daarbuiten slaag ik er niet vaak in om eens een boek ter hand te nemen, voor het werk heb ik nogal wat vakliteratuur te verorberen en dat gaat ten koste van die vele zalige boeken die op me liggen te wachten (en ook ten koste van het feit dat jullie hier soms een tijdje op droog zaad zitten, sorry guys). Vakanties zijn ideaal hiervoor of verlengde weekends zoals nu. Jipieee jahee!

Het wordt een lekker lang lui leesweekend. Gisteren (jaja het is een superlang voor mij, was gisteren ook al thuis) ben ik met mijn zusje naar de boekenbeurs geweest. Het paradijs voor boekenwurmen, en geloof me ook al hoor je links en rechts dat er te weinig gelezen wordt, Vlaanderen heeft een leespubliek hoor. Ik was daar zeker niet alleen, tenzij die mensen allemaal boeken kopen voor de show of als mooi meubilair. Want, geef toe een mooie boekenkast, staat schoon in een gezellige salon. Overtreft wat mij betreft de tv altijd. Als ik ergens binnenkom wordt mijn aandacht daar naartoe gezogen en niet naar de hypermoderne flatscreen tv-schermen van weleer.

De boekenkast vertelt trouwens veel over de eigenaar ervan. Denk daar maar eens over na als je, je favoriete boeken in de boekenkast plaatst. Soms zeg je daar veel mee over jezelf. Tenzij je natuurlijk enkel boeken koopt zonder ze te lezen en zo weer de massa volgt om in te zijn. Nee dan is het natuurlijk geen echte boekenkast meer. Een boekenkast dient een ziel te hebben en dat straalt ze uit, je kunt zo een echte van een fake onderscheiden. Boeken dienen ook om gelezen te worden, een ezelsoor links en rechts heeft een boek charme, je mag zien dat een boek gelezen werd.

Al lachend zeg ik vaak dat ik nu reeds mijn voorraad aan het inslaan ben tegen dat ik op pensioen ben. Eén ding is zeker ik ga mij dan niet vervelen, ideeën en mogelijkheden zat voor als ik ooit mijn pensioenleeftijd haal. Nu met de huidige evolutie en generatiepact toestanden lijkt die steeds verder weg te gaan dan naderbij te komen. En wat ben ik hier eigenlijk aan het zagen, wie denkt er op zijn 25ste nu al aan zijn pensioen? Zou het misschien wat meer moeten doen, alee op andere vlakken dan, had die bankdirecteur nu voor 1 keer toch een goeie tip, over dat pensioensparen?

Ma soit genoeg over mijn pensioen, feit is dat er maar 24 uren in een dag zijn en dat is vaak veel te weinig voor een bezige bij als ik. Daarom goed dat er verlengde weekenden uitgevonden zijn, zo kom ik ook nog eens langs mijn boekenkast.

En nee ik heb mij niet kunnen inhouden en heb volgende boeken gekocht op de boekenbeurs:

  • Terrorist van Nigel Williams en Peter Perceval
  • Kunst voor Dummies van Thomas Hoving (pocketeditie)
  • Filosofie voor beginners van Donald Palmer (ik kon het niet laten, al heb ik eigenlijk al filosofieboeken genoeg maar het belicht filo op een leuke manier met heel wat leuke cartoons)

Voila sie en nu ga ik in mijn luie zetel duiken of beter nog in mij opa’s oude schommelstoel en Terrorist van Nigel Williams verslinden als een echte boekenterrorist. Nigel is trouwens één van mijn favoriete stand up comediens dus ik verwacht er eigenlijk wel veel van. Benieuwd hoe hij een thema als 9/11 en terrorisme op een humoristische manier aan de man brengt. To be continued op mijn boekentipsblogje.

Greetz

LaSonrisa


13:56 Gepost door LaSonrisa | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

boeken lezen ik mag graag boken lezen...
als ik eenmaal bezig ben met lezen en ik zit helemaal in het verhaal...dan vergeet ik alles om me heen en hoor ik niks meer!

Gepost door: jolanda | 13-11-05

De commentaren zijn gesloten.