13-11-05

Friends till the end?!

"Eén loyale vriend is meer waard dan duizend bekenden"

RENEGADE13

 

Vrienden zijn onmisbaar in het leven, zonder twijfel waar! Maar kan vriendschap eeuwig blijven duren?! Een vraag die mij al het hele weekend bezig houdt en waar ik er maar niet in slaag om een deftig antwoord op te vinden. Mijn hart zeg ja maar mijn verstand…

Mensen veranderen, iedereen verandert en dit heeft een invloed op vriendschapsbanden, tuurlijk. Maar als die banden echt hecht en wederzijds zijn, moeten die toch onbreekbaar zijn? Vrienden groeien toch voor een stuk samen of zien elkaar toch groeien? Vrienden hebben invloed op elkaar? Hoe kunnen die dan uit elkaar groeien?

Een onbreekbare band? Dat geloof ik graag maar is dit wel zo? Loslaten maakt deel uit van het leven maar toch niet waar het over vrienden gaat? Echte vrienden blijf je (en blijven je) toch steunen ongeacht hoe de situaties evolueren? Vrienden zijn er toch niet om leegtes op te vullen als je ze nodig hebt? Vriendschap is een wisselwerking van energie geven en nemen, het kan niet dat 1 partij alleen maar neemt.

Een goeie chatbuddy gaf me onlangs volgende wijze raad:

"Bezoek je vrienden met regelmaat, anders raakt het pad naar hun huis overwoekerd met onkruid"

Een spreuk waar veel waarheid in zit, vrees ik. Als je iemand minder vaak ziet, ga je, je vaker ergeren aan bepaalde kleine karaktertrekken want er zijn minder goeie momenten om de negatieve dingen te overstemmen of te verbloemen. Dingen krijgen de kans om aan te slepen en dat is alles behalve een gezonde situatie. Babbelen is hier de oplossing!

Misschien verwacht ik van vriendschap gewoonweg te veel. Voor mij betekenen goeie vrienden héél veel, meer dan familie zelfs, misschien mag ik dezelfde instelling van anderen niet verwachten. Door het recente verleden weet ik hoeveel vriendschap waard is in dit leven, misschien heb ik het wel allemaal mis ingeschat. Wat niet weglaat da ik het nog steeds niet begrijp…

Hopelijk loopt het goed af, er zal wel een goeie uitleg voor zijn….

Maar jaaaaaa! Ik ben er zeker van en heb er nog steeds alle vertrouwen in. Friends till the end!! We gaan er voor!

Greetz

LaSonrisa


20:10 Gepost door LaSonrisa | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.