14-11-05

Mijn vrienden zijn onmisbaar!

"Vriendschap is een aan je hart vastgeketend geschenk"

ANON

 

Vrienden zijn onmisbaar in het leven

Dat is een zekerheid

Vriendschap betekent meer dan alleen maar geven

’t Is een wisselwerking zonder onderscheid

 

Mensen komen, mensen gaan

Maar vriendschap blijft toch eeuwig bestaan?

Dit is een vraag die me wakker houdt

Door mijn hoofd spookt en me bezig houdt

 

Mensen veranderen,

Enkel vrienden zien wie je echt bent

Zij zijn specialer dan al die anderen

Vrienden aanvaarden je om wie je bent

Voor hen hoef je niet te veranderen

 

Mensen komen, mensen gaan

Maar vriendschap blijft toch eeuwig bestaan?

Dit is een vraag die me wakker houdt

Door mijn hoofd spookt en me bezig houdt

 

Vrienden hebben het beste met je voor

Ze slaan je er in moeilijke momenten altijd wel weer door

Kritiek van vrienden komt hard aan

Maar je neemt het makkelijker van hen aan

 

Mensen komen, mensen gaan

Maar vriendschap blijft toch eeuwig bestaan?

Dit is een vraag die me wakker houdt

Door mijn hoofd spookt en me bezig houdt

 

Wat anderen denken doet je niks

Maar vrienden die raken je soms fiks

Raad geven doen ze bewust

Vrienden sturen je de juiste weg op, wees maar gerust

Door hen zie je mogelijkheden om open te bloeien

Zij willen niets liever dan je zien groeien

 

Mensen komen, mensen gaan

Maar vriendschap blijft toch eeuwig bestaan?

Dit is een vraag die me wakker houdt

Door mijn hoofd spookt en me bezig houdt

 

Vrienden zijn uiterst zeldzaam, heel uniek

Van vrienden verdraag je veel, zelfs de zwaarste kritiek

Fouten maakt ieder, daar is geen tegenspreken aan

Maar die zijn onder vrienden snel vergeven

Tussen echte vrienden komt niets te staan,

Echte vrienden maak je voor het leven

 

Dus ja!

Mensen komen en mensen gaan,

Maar vriendschap blijft eeuwig bestaan

Een zekerheid die me niet langer wakker houdt

Maar vreugde schenkt en die ik altijd onthoud!

LaSonrisa
19:19 Gepost door LaSonrisa | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

13-11-05

Friends till the end?!

"Eén loyale vriend is meer waard dan duizend bekenden"

RENEGADE13

 

Vrienden zijn onmisbaar in het leven, zonder twijfel waar! Maar kan vriendschap eeuwig blijven duren?! Een vraag die mij al het hele weekend bezig houdt en waar ik er maar niet in slaag om een deftig antwoord op te vinden. Mijn hart zeg ja maar mijn verstand…

Mensen veranderen, iedereen verandert en dit heeft een invloed op vriendschapsbanden, tuurlijk. Maar als die banden echt hecht en wederzijds zijn, moeten die toch onbreekbaar zijn? Vrienden groeien toch voor een stuk samen of zien elkaar toch groeien? Vrienden hebben invloed op elkaar? Hoe kunnen die dan uit elkaar groeien?

Een onbreekbare band? Dat geloof ik graag maar is dit wel zo? Loslaten maakt deel uit van het leven maar toch niet waar het over vrienden gaat? Echte vrienden blijf je (en blijven je) toch steunen ongeacht hoe de situaties evolueren? Vrienden zijn er toch niet om leegtes op te vullen als je ze nodig hebt? Vriendschap is een wisselwerking van energie geven en nemen, het kan niet dat 1 partij alleen maar neemt.

Een goeie chatbuddy gaf me onlangs volgende wijze raad:

"Bezoek je vrienden met regelmaat, anders raakt het pad naar hun huis overwoekerd met onkruid"

Een spreuk waar veel waarheid in zit, vrees ik. Als je iemand minder vaak ziet, ga je, je vaker ergeren aan bepaalde kleine karaktertrekken want er zijn minder goeie momenten om de negatieve dingen te overstemmen of te verbloemen. Dingen krijgen de kans om aan te slepen en dat is alles behalve een gezonde situatie. Babbelen is hier de oplossing!

Misschien verwacht ik van vriendschap gewoonweg te veel. Voor mij betekenen goeie vrienden héél veel, meer dan familie zelfs, misschien mag ik dezelfde instelling van anderen niet verwachten. Door het recente verleden weet ik hoeveel vriendschap waard is in dit leven, misschien heb ik het wel allemaal mis ingeschat. Wat niet weglaat da ik het nog steeds niet begrijp…

Hopelijk loopt het goed af, er zal wel een goeie uitleg voor zijn….

Maar jaaaaaa! Ik ben er zeker van en heb er nog steeds alle vertrouwen in. Friends till the end!! We gaan er voor!

Greetz

LaSonrisa


20:10 Gepost door LaSonrisa | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-11-05

Wat is Kunst?

"De grootste belemmering voor het doorgronden van een kunstwerk is de poging om het te begrijpen."

BRUNO MUNARI

 

Wat is kunst? Een vraag die evenveel antwoorden kent als er mensen op de wereld rondlopen. Kunstbeleving is voor iedereen iets anders. En doet het er toe dat ik niet weet welk werk van wie is? Nee om van kunst te kunnen genieten hoef je er niets van te kennen. De grootste cultuurbarbaar kan misschien zelfs meer genieten van een bepaald schilderij dan diegene die het zo sterk gaat analyseren dat geen mens nog begrijpt waarover die het heeft.

Ook al denk ik er zo over op de boekenbeurs heb ik toch een leuk boekje gekocht over kunst. Kunst voor Dummies, gewoon uit interesse en om toch een beetje een basiskennis te hebben want heb toch wel al eens ondervonden dat op da vlak er veel gaten in mijn cultuur zitten. Op zich niet erg want ik geniet daarom niet minder van kunst.

Misschien een kleine anekdote die hier wel past. Begin mei op vakantie in Turkije gingen we in Selçuk op bezoek naar een archeologisch museum waar vondsten uit onder andere de site te Efeze te bezichtigen zijn. Een heel mooi museum maar wat weinig museumbezoekers zal opgevallen zijn is dat er ook aan het damestoilet een heel leuk schilderijtje hangt dat zo op het eerste zicht niks te maken heeft met het museum en oudheid, allee dat denk ik, weet tot nu nog steeds niet wat het precies voorstelde. Wel mij was het wel opgevallen en ik vond het echt mooi. En dus informeerde ik mijn reisgezel erover en die vond het ook best mooi. Velen keken raar op toen wij dit schilderijtje stonden te bewonderen. Ze dachten waarschijnlijk tja typisch toeristen en gelegenheidsmuseumbezoekers. So what wij hebben ervan genoten en je ziet het is me bijgebleven.

Kunst is voor iedereen anders, en dit zorgt ervoor dat alles eigenlijk tot kunst kan behoren. Ver hoef je het niet te zoeken, geniet er gewoon van. Wat de anderen er van denken speelt geen rol. En geloof me je kunt evenveel van een Picasso genieten zonder te weten dat Pablo er achter zit dan waneer je het wel weet net zoals je evengoed versteld kunt staan van een schilderij van de hand, of beter het penseel van je buurman die bij gelegenheid eens een doek maakt.

Waarmee ik niet wil zeggen dat kunst met een boodschap geen extra waarde krijgt door de boodschap. Kunst die bv maatschappijkritiek levert en mensen tot nadenken zet, apprecieer ik enorm. Maar bij kunstbeleving is het volledig snappen van wat de kunstenaar wil zeggen niet van het grootste belang, je eigen waarde kunnen geven aan een kunstwerk en er gewoon van genieten is al even belangrijk. Raar gezegd als ik het zo opnieuw lees, maar denk wel dat de meesten zullen snappen wat ik bedoel…

Greetz

LaSonrisa


17:36 Gepost door LaSonrisa | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

11-11-05

Boekenbeursperikelen - leve de lange weekends

 

"Het zou mooi zijn boeken te kopen als we de tijd om ze te lezen erbij konden kopen"

SHOPENHAUER

 

Dit zou inderdaad heel handig zijn! Er liggen in mijn boekenkast zonder overdrijven zeker nog een 30-tal ongelezen boeken en ik vind de tijd niet om ze eens te lezen. Niet dat ik nooit lees, maar ik heb zo mijn leesperiodes en daarbuiten slaag ik er niet vaak in om eens een boek ter hand te nemen, voor het werk heb ik nogal wat vakliteratuur te verorberen en dat gaat ten koste van die vele zalige boeken die op me liggen te wachten (en ook ten koste van het feit dat jullie hier soms een tijdje op droog zaad zitten, sorry guys). Vakanties zijn ideaal hiervoor of verlengde weekends zoals nu. Jipieee jahee!

Het wordt een lekker lang lui leesweekend. Gisteren (jaja het is een superlang voor mij, was gisteren ook al thuis) ben ik met mijn zusje naar de boekenbeurs geweest. Het paradijs voor boekenwurmen, en geloof me ook al hoor je links en rechts dat er te weinig gelezen wordt, Vlaanderen heeft een leespubliek hoor. Ik was daar zeker niet alleen, tenzij die mensen allemaal boeken kopen voor de show of als mooi meubilair. Want, geef toe een mooie boekenkast, staat schoon in een gezellige salon. Overtreft wat mij betreft de tv altijd. Als ik ergens binnenkom wordt mijn aandacht daar naartoe gezogen en niet naar de hypermoderne flatscreen tv-schermen van weleer.

De boekenkast vertelt trouwens veel over de eigenaar ervan. Denk daar maar eens over na als je, je favoriete boeken in de boekenkast plaatst. Soms zeg je daar veel mee over jezelf. Tenzij je natuurlijk enkel boeken koopt zonder ze te lezen en zo weer de massa volgt om in te zijn. Nee dan is het natuurlijk geen echte boekenkast meer. Een boekenkast dient een ziel te hebben en dat straalt ze uit, je kunt zo een echte van een fake onderscheiden. Boeken dienen ook om gelezen te worden, een ezelsoor links en rechts heeft een boek charme, je mag zien dat een boek gelezen werd.

Al lachend zeg ik vaak dat ik nu reeds mijn voorraad aan het inslaan ben tegen dat ik op pensioen ben. Eén ding is zeker ik ga mij dan niet vervelen, ideeën en mogelijkheden zat voor als ik ooit mijn pensioenleeftijd haal. Nu met de huidige evolutie en generatiepact toestanden lijkt die steeds verder weg te gaan dan naderbij te komen. En wat ben ik hier eigenlijk aan het zagen, wie denkt er op zijn 25ste nu al aan zijn pensioen? Zou het misschien wat meer moeten doen, alee op andere vlakken dan, had die bankdirecteur nu voor 1 keer toch een goeie tip, over dat pensioensparen?

Ma soit genoeg over mijn pensioen, feit is dat er maar 24 uren in een dag zijn en dat is vaak veel te weinig voor een bezige bij als ik. Daarom goed dat er verlengde weekenden uitgevonden zijn, zo kom ik ook nog eens langs mijn boekenkast.

En nee ik heb mij niet kunnen inhouden en heb volgende boeken gekocht op de boekenbeurs:

  • Terrorist van Nigel Williams en Peter Perceval
  • Kunst voor Dummies van Thomas Hoving (pocketeditie)
  • Filosofie voor beginners van Donald Palmer (ik kon het niet laten, al heb ik eigenlijk al filosofieboeken genoeg maar het belicht filo op een leuke manier met heel wat leuke cartoons)

Voila sie en nu ga ik in mijn luie zetel duiken of beter nog in mij opa’s oude schommelstoel en Terrorist van Nigel Williams verslinden als een echte boekenterrorist. Nigel is trouwens één van mijn favoriete stand up comediens dus ik verwacht er eigenlijk wel veel van. Benieuwd hoe hij een thema als 9/11 en terrorisme op een humoristische manier aan de man brengt. To be continued op mijn boekentipsblogje.

Greetz

LaSonrisa


13:56 Gepost door LaSonrisa | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |