07-01-06

Flip Kowlier is nog lang niet geblust!

"Muziek drukt dat uit wat niet gezegd kan worden maar waarover niet gezwegen kan worden"

VICTOR HUGO

 

Fluppe was zalig gisteren! Ik ben naar de premiere van de theatertour "Geblust" van Flip Kowlier geweest en heb er van de eerste tot de laatste seconde van genoten!

Naar het schijnt zat ik het hele optreden met een heeeeel grote smile op mijn gezicht en terecht als je Flip zijn lachske ziet, zijn zalige muziek hoort en we hadden supergoeie plaatsen! Okeej ‘k geef het toe ‘k was een beetje zat maar ja ik kwam dan ook van een nieuwjaarsfeest.

Flupke slaagde erin om me mee te krijgen van in het begin tot het einde. De tijd vloog en het concert duurde veel te kort. Het decor vond ik ook heel leuk zo allemaal met verschillende lampekapkes, heel sfeervol dit zorgde ook voor toffe effecten als die op maat van muziek aan en uitflipten. Zelfs de open haard had hij niet vergeten. Het gezellig maken daar weet Flip Kowlier blijkbaar alles van.

De nummerkeuze zat heel goed afwisselend wat ambiance en dan weer wat ernst. Bekende nummers in een nieuwjasje die heel positieve reacties kregen van het publiek. Kippenvelmomenten waren er zeker, bij "Geef mie een glas" kon je een speld horen vallen. Ook bij "min moaten" had ik kippenvel ma da lag niet aan Flip en zijn muzikanten maar eerder aan de herinnering die voor mij bij dit nummer ligt. Ook toen hij het nummer "De eerste sneeuw" van Jan De Wilde in het Nederlands zong (jaja da kan hij ook!) was er bij mij kippenvel. Ook dat nummer heeft een speciaal plaatske in mijn gedachten vandaar.

Raar hoe muziek soms bepaalde emoties kan oproepen en ontroeren… Het blijft iets magisch hebben en daarom ben ik er zo weg van, zonder muziek zou het leven saai zijn en onleefbaar.

Fluppe merci, t woa echt super!

Greetz

LaSonrisa


16:49 Gepost door LaSonrisa | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

muziek...zalig om even bij weg te zwijmelen en even je verstand op nul!!
even lekker meezingen in de auto en meetrommelen op het ritme van de muziek.....

Gepost door: jolanda | 08-01-06

De commentaren zijn gesloten.