30-01-06

Don't panic I am still alive and kicking!!!!

"Did you ever feel like this
So confused
When they said
You’ll never be somebody
But that’s when everything changed
And that’s when I changed for you"

ZORNIK Things Are Changing

                                                     

 

Neen neen, geen paniek,  ik ben niet in een winterslaap ingedommeld, al lijkt dit me op dit moment geen zo een erg onaantrekkelijk idee. Eens goed slapen en na enkele maanden terug wakker worden, alle problemen opgelost, winter voorbij, vol nieuwe energie en opgeladen batterijen en vooral een leeg kopke klaar voor een nieuwe start. Want da kopke heeft het de afgelopen weken serieus moeilijk gehad. Er zijn een aantal dingen gebeurd die bleven aanslepen en voor heel wat kopzorgen gezorgd hebben. Dit verklaart waarom je me hier niet meer zo vaak vond, ik heb een energieslopende periode achter de rug en vond niet echt het fut om zelfs mijn frustraties hier neer te pennen. Erg he? Maar ik ben er terug door! Back alive and kicking! U weze gewaarschuwd!

 

Gelukkig gaat het nu al veel beter, een aantal zaken zijn opgelost al is het nog lang niet terug zoals het oude. Ik heb in het hele gebeuren een beetje meer mijn gevoel gevolgd en het lijkt er op dat dit geen zo een slecht idee was. Uit heel de situatie heb ik veel geleerd over mezelf en dat is toch wel positief. Alhoewel? Het is positief dat ik meer mijn gevoel volg, het lijkt erop dat dit me verder zal brengen dan mijn verstand. Al zal ik waarschijnlijk wel altijd een denker blijven, toch probeer ik bewust ook mijn emoties meer te laten meespelen. Ook als blijkt dat ik hierdoor niet de meerderheid volg. Tegenstroom ingaan voelt moeilijk maar is soms beter, en voorlopig voelt het goed aan. We zullen zien, de tijd zal het moeten uitwijzen of ik nu de juiste keuzes gemaakt heb of niet. Ik hoop van wel, ik blijf in het goede van mensen geloven en iedereen verdient een tweede kans. Onder deze motto’s gaan we verder. Ik voel aan dat het terug de juiste richting uit gaat. Hopelijk blijft dit ook zo voort gaan...

 

Nu wat heeft Zornik hiermee te maken, hoor ik jullie denken? Wel eigenlijk heel veel ik heb Alien Sweetheart hier zowat grijs gedraaid en da heeft deugd gedaan. Het concert vrijdag was gewoonweg SUPER, MEGA-GOED ik heb er van genoten en mij eens lekker kunnen ontspannen en dat was dringend nodig. Ik kon het dus gewoonweg niet laten om  hierover iets neer te pennen. Combinatie Zornik en strijkers is fantastich! Rockende violen da vind ik gewoonweg super! Staat garant voor heel wat kippenvelmomenten en daar hou ik van. Zornik voor softies? Wel dan ben ik graag even softie, al kan de rockende Zornik me ook nog steeds meer dan bekoren. Ik kijk trouwens al uit naar 10 februari want dan ga ik Koen en de zijnen nog eens bewonderen in Kortrijk. Kan al bijna niet meer wachten en tel de dagen af, nog 11 keer slapen…

 

Greetz

LaSonrisa

21:01 Gepost door LaSonrisa | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-01-06

Flip Kowlier is nog lang niet geblust!

"Muziek drukt dat uit wat niet gezegd kan worden maar waarover niet gezwegen kan worden"

VICTOR HUGO

 

Fluppe was zalig gisteren! Ik ben naar de premiere van de theatertour "Geblust" van Flip Kowlier geweest en heb er van de eerste tot de laatste seconde van genoten!

Naar het schijnt zat ik het hele optreden met een heeeeel grote smile op mijn gezicht en terecht als je Flip zijn lachske ziet, zijn zalige muziek hoort en we hadden supergoeie plaatsen! Okeej ‘k geef het toe ‘k was een beetje zat maar ja ik kwam dan ook van een nieuwjaarsfeest.

Flupke slaagde erin om me mee te krijgen van in het begin tot het einde. De tijd vloog en het concert duurde veel te kort. Het decor vond ik ook heel leuk zo allemaal met verschillende lampekapkes, heel sfeervol dit zorgde ook voor toffe effecten als die op maat van muziek aan en uitflipten. Zelfs de open haard had hij niet vergeten. Het gezellig maken daar weet Flip Kowlier blijkbaar alles van.

De nummerkeuze zat heel goed afwisselend wat ambiance en dan weer wat ernst. Bekende nummers in een nieuwjasje die heel positieve reacties kregen van het publiek. Kippenvelmomenten waren er zeker, bij "Geef mie een glas" kon je een speld horen vallen. Ook bij "min moaten" had ik kippenvel ma da lag niet aan Flip en zijn muzikanten maar eerder aan de herinnering die voor mij bij dit nummer ligt. Ook toen hij het nummer "De eerste sneeuw" van Jan De Wilde in het Nederlands zong (jaja da kan hij ook!) was er bij mij kippenvel. Ook dat nummer heeft een speciaal plaatske in mijn gedachten vandaar.

Raar hoe muziek soms bepaalde emoties kan oproepen en ontroeren… Het blijft iets magisch hebben en daarom ben ik er zo weg van, zonder muziek zou het leven saai zijn en onleefbaar.

Fluppe merci, t woa echt super!

Greetz

LaSonrisa


16:49 Gepost door LaSonrisa | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

02-01-06

Gelukkig Nieuwjaar!!!!! Zorg dat 2006 er eentje wordt om nooit te vergeten!!!

"Als je de wereld draaglijker maakt voor jezelf, maak je ze ook draaglijker voor anderen"

ANAIS NIN

 

Niet alleen eindejaar is het moment van de goede voornemens, alleen kan het wel een aanleiding zijn om er eens bewust over na te denken. Denk hierbij niet alleen aan jezelf, we leven niet alleen en iedereen heeft mensen rondom zich nodig. Hou misschien een beetje van de goede voornemens ten voordele van de mensen rondom je. Soms zijn we gewoon te druk bezig met van alles en nog wat dat we de mensen die ons echt na bij staan even uit het oog verliezen. En dat mag je niet laten gebeuren want voor je het weet ben je ze kwijt. 

De wereld verbeteren begint bij jezelf, een wijsheid die iedereen bekend in de oren klinkt en die Anaïs Nin bij het maken van deze uitspraak zeker in haar achterhoofd had. Blijf ook altijd in het goede van mensen geloven.

Mooi voorstel toch voor goed voornemend die de verandering kunnen maken en die als we er even bij stil staan makkelijk haalbaar zijn. Een beetje meer verdraagzaamheid zal al een stap in de goeie richting zijn voor iedereen. Als puntje bij paaltje komt hebben we toch allemaal dezelfde doelstelling en hetzelfde lot…

Met deze bedenking zet ik graag het nieuwe jaar in op mijn blogje, aan iedereen een mooi, gelukkig en bovenal gezond 2006 waarin al jullie dromen waarheden worden en je vooral niks te kort komt. Maak er het beste van, ik probeer alvast hetzelfde!

Greetz

LaSonrisa

19:30 Gepost door LaSonrisa | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |