21-02-06

 Mind Mining een geestelijk tussendoortje, de ideale mentale boost!

 

"Met Mind Mining probeer je de waterval van je gedachten niet te stoppen; je leert je wel je er niet door mee te laten sleuren. Je ontdekt hoe rustgevend het is de waterval te observeren vanaf de oever."

ERIK VAN VOOREN

 

                                  

 

Super stressy periode achter de rug en de rust is eigenlijk nog niet volledig teruggekeerd maar we hebben het weer onder controle. Het voorbije weekend heeft me ongelooflijk deugd gedaan. Ik ben eens lekker egoïstisch geweest en heb enkel aan mezelf gedacht en mezelf lekker verwend: lang uitslapen, relaxerend badje met lekker geurende badolieën, lekker lui in zetel hangen met goed boek, me eens goed uitleven op mijn favoriete muziek, mediteren en enkel dingen gedaan die ik echt graag doe, zonder aan het werk te denken. Dit was eens nodig want batterijtjes waren dringend aan opladen toe na superhectische week.

De batterijen opladen is mede gelukt door een nieuwe vorm van meditatie die ik tijdens het weekend uitgebreid uitgetest heb. Gasten die ook mijn boekenblog in het oog houden zullen het misschien zelf reeds ontdekt hebben. Mind Mining, een mix van meditatie en visualisatie die heel laagdrempelig is en weinig energie kost en er u heel veel in return geeft. Ik heb vandaag zelfs de techniek toegepast op het werk. Dat vind ik de sterkte van deze methode, je kunt het bij wijze van spreken overal doen. Deze namiddag had ik even een dipje en voelde me verschrikkelijk moe, heb me dan even teruggetrokken op het toilet en ben als herboren terug aan de slag kunnen gaan na een korte meditatie-oefening op basis van Mind Mining.

Zou ik meer moeten durven doen. Af en toe is een mentale pauze noodzakelijk en via een meditatie oefening geef je jezelf een mentale boost die enorm veel deugd kan doen en dit op een gezonde manier.

Jaja stillekes aan ga ik toch nog een gezond mens worden, ik ga in ieder geval verder op mijn spirituele zoektocht. En ik blijf bijleren en pik overal de zaken uit die me vooruit helpen of me een goed gevoel geven. Zo maak ik mijn eigen mix. Sinds de lachyoga bijvoorbeeld begin ik iedere dag met een glimlach die ik mezelf schenk via de spiegel. De ene dag lukt da wat beter dan de andere. Het klinkt gek maar je moet dat echt eens proberen, je zult verwonderd staan van het resultaat. Het ideale medicijn tegen een ochtendhumeur. De dag starten is meteen iets leuker en het doet deugd te jezelf een mentaal schouderklopke te geven. Gewoon eens doen ipv te lachen! Vroeger vond ik dit ook allemaal gek dus ik begrijp jullie reactie. Maar het is het proberen waard, trouwens in de badkamer ziet niemand het als gek doet voor de spiegel.

En met dit gezond advies ga ik jullie glimlachend laten.

 

 

Greetz

LaSonrisa

 

21:10 Gepost door LaSonrisa | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

*** goede blog, nog een fijne avond

Gepost door: Viv | 21-02-06

De commentaren zijn gesloten.