26-02-06

Way to much, het wordt een beetje teveel...

Even compleet het noorden kwijt

Te veel emoties op een te korte tijd

Zoveel onrecht kan niet waar zijn

Toch is het zo en dit doet pijn

Ik begrijp er niks meer van

Hoe is het mogelijk dat dit allemaal kan

Graag wil ik vandaag een sprong vooruit maken

De pijn overslaan en ook de tijd om er uit te geraken

Mijn hoofd slaat op hol

’t is eventjes te veel, ik hou het zo niet vol

Te veel gedachten, te veel signalen

Er valt geen rede meer uit te halen

Het voelt aan alsof mijn hoofd ieder moment zal exploderen

Ik moet van die gedachten af vooraleer ze blijven teren

En zo blijvende wonden maken

Waar ik moeilijk zal van af geraken

Vluchten heeft geen zin

Gedachten halen je vroeg of laat toch weer in

Dus open de ogen en ga vooruit

Te lang stilstaan haalt niks uit

Ik verzet mij en bijt door

Samen sterk we gaan ervoor

Ook al gebeurd er veel dat we niet begrijpen

’t leven is te kort om naast de kansen te grijpen

We moeten vooruit

Ook al gebeurt dit soms met een stap achteruit

Het leven staat nooit stil

Ook dat gebeurt buiten onze wil

LaSonrisa

19:07 Gepost door LaSonrisa | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

21-02-06

 Mind Mining een geestelijk tussendoortje, de ideale mentale boost!

 

"Met Mind Mining probeer je de waterval van je gedachten niet te stoppen; je leert je wel je er niet door mee te laten sleuren. Je ontdekt hoe rustgevend het is de waterval te observeren vanaf de oever."

ERIK VAN VOOREN

 

                                  

 

Super stressy periode achter de rug en de rust is eigenlijk nog niet volledig teruggekeerd maar we hebben het weer onder controle. Het voorbije weekend heeft me ongelooflijk deugd gedaan. Ik ben eens lekker egoïstisch geweest en heb enkel aan mezelf gedacht en mezelf lekker verwend: lang uitslapen, relaxerend badje met lekker geurende badolieën, lekker lui in zetel hangen met goed boek, me eens goed uitleven op mijn favoriete muziek, mediteren en enkel dingen gedaan die ik echt graag doe, zonder aan het werk te denken. Dit was eens nodig want batterijtjes waren dringend aan opladen toe na superhectische week.

De batterijen opladen is mede gelukt door een nieuwe vorm van meditatie die ik tijdens het weekend uitgebreid uitgetest heb. Gasten die ook mijn boekenblog in het oog houden zullen het misschien zelf reeds ontdekt hebben. Mind Mining, een mix van meditatie en visualisatie die heel laagdrempelig is en weinig energie kost en er u heel veel in return geeft. Ik heb vandaag zelfs de techniek toegepast op het werk. Dat vind ik de sterkte van deze methode, je kunt het bij wijze van spreken overal doen. Deze namiddag had ik even een dipje en voelde me verschrikkelijk moe, heb me dan even teruggetrokken op het toilet en ben als herboren terug aan de slag kunnen gaan na een korte meditatie-oefening op basis van Mind Mining.

Zou ik meer moeten durven doen. Af en toe is een mentale pauze noodzakelijk en via een meditatie oefening geef je jezelf een mentale boost die enorm veel deugd kan doen en dit op een gezonde manier.

Jaja stillekes aan ga ik toch nog een gezond mens worden, ik ga in ieder geval verder op mijn spirituele zoektocht. En ik blijf bijleren en pik overal de zaken uit die me vooruit helpen of me een goed gevoel geven. Zo maak ik mijn eigen mix. Sinds de lachyoga bijvoorbeeld begin ik iedere dag met een glimlach die ik mezelf schenk via de spiegel. De ene dag lukt da wat beter dan de andere. Het klinkt gek maar je moet dat echt eens proberen, je zult verwonderd staan van het resultaat. Het ideale medicijn tegen een ochtendhumeur. De dag starten is meteen iets leuker en het doet deugd te jezelf een mentaal schouderklopke te geven. Gewoon eens doen ipv te lachen! Vroeger vond ik dit ook allemaal gek dus ik begrijp jullie reactie. Maar het is het proberen waard, trouwens in de badkamer ziet niemand het als gek doet voor de spiegel.

En met dit gezond advies ga ik jullie glimlachend laten.

 

 

Greetz

LaSonrisa

 

21:10 Gepost door LaSonrisa | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

08-02-06

Lachen gezond voor lichaam en geest, dus altijd blijven lachen!

"Je lacht niet omdat je gelukkig bent, je bent gelukkig omdat je lacht"

DR. MADAN KATARIA

 

   

Lachen is gezond, zonder twijffel. Dr. Mada Kataria is de uitvinder van het helende "lachen zonder reden". Alhoewel binnen zijn visie het lachen niet geheel zonder reden opgewekt wordt. We lachen te weinig volgens deze Indische professor en onderschatten de positieve krachten van een goede lachbui. Dit weekend maakte ik kennis met lachyoga en het heeft me aangenaam verrast ik krijg zelfs zin om zelf een lachclub op te richten. Lachen is niet alleen heel leuk maar het doet ook enorm veel deugd.

Tijdens lachyoga wordt er een lach opgewekt door middel van lachoefeningen, lachtechnieken, klanken, ademhalingsoefeningen… Soms forceer je een lach maar die gaat ongetwijfeld over in een echte spontane lach met soms zelfs een slappe lach als eindresultaat. Binnen de kortste keren lacht de hele groep ongedwongen. Je voelt tijdens de sessie ook dat je zekere grenzen verlegt, remmingen los laat. Er komen emoties los. Voelt soms een beetje raar aan.

De lachsessie werd gestart met een beetje theorie over het lachen. Waar is lachen goed voor. Voor heel wat: het geeft je een goed gevoel, een glimlach geeft ook je omgeving een positief signaal, het is gezond er komen endorfines vrij in je hersenen en die zorgen voor een goed gevoel, ze werken ontspannend en anti-stresserend, goed voor bloedsomloop, goed bij hoge bloeddruk, goede invloed op luchtwegen, vermindert pijngevoel door endorfines (morfine + endor (door lichaam aangemaakt) ) en nog zo veel meer. Lachen maakt dat je positiever tegen het leven aan kijkt en je goed in je vel voelt. Zalig gewoon!

Na de theorie volgde een kleine opwarming op muziek met aardingsoefeningen eigen aan yoga en meditatie om los te komen en contact te maken met moeder aarde. Na de opwarming volgden de lachoefeningen en lachtechnieken zelf. Die werden opgebouwd en steeds intensiever. De laatste oefening was een echte vreugdelach, heel intensief en krachtig. Dit was echt lachen vanuit de buik. "Fake it until you make it" ik ben er zeker van dat niemand op dit niveau nog hoefde zijn lach te forceren, iedereen lachte ongedwongen op zijn eigen manier en iedereen straalde.

Na deze toch wel vermoeiende lachsessie werd er afgesloten met een relaxatie-oefening als cooldown. Deze oefening was gebaseerd op ademhaling en visualisatie-meditatie, zalig gewoon. Ideaal om los te laten.

SUPER-ervaring! Zeker voor herhaling vatbaar, ideale manier om het hoofdje eens leeg te maken, ballast los te laten om zo terug met nieuwe energie op te laden zodat je er terug een tijdje tegenaan kan. Als je ooit de kans krijgt om lachyoga eens te proberen, zeker doen en wat er ook gebeurt altijd blijven lachen. Het klinkt misschien raar maar ik heb me er deze week al een paar keer op betrapt dat ik bewuster lach. Ik glimlach ook meer naar mijn medemens, en het leverde me tot nu toe enkel voordelen op…

Keep on smiling!                                                                                   

 

 

Greetz

LaSonrisa

 

21:57 Gepost door LaSonrisa | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |