18-03-06

Geen blabla meer maar tijd voor BOEM BOEM! Lets Just Do It.

“Je neemt risico’s bij alles wat je doet, maar nog grotere risico’s als je niets doet."

SHIRLEY WILLIAMS

 

Gaan we door of slaan we af; of wordt het slaan we door of gaan we af? Een veel gehoord cliché waar wel een beetje waarheid in zit. Ik heb er hier al meermaals bij stilgestaan dat het leven eigenlijk een aaneenschakeling is van keuzes maken. Keuzes die soms heel bepalend zijn voor het verdere verloop van je leven. Niet kiezen is hier ook een keuze, net als het uitstellen van beslissingen. Voor een twijfelaar als ik, is het maken van keuzes niet alleen ongelooflijk moeilijk maar ook zeer verwarrend. Ik overweeg de dingen te veel waardoor ik vaak te laat beslis of gewoonweg een te afwachtende houding aan neem zodat keuze eigenlijk onbestaand wordt. Soms lijk ik allergisch voor veranderingen. Wachten tot het te laat is en je niet meer kunt kiezen is ook een keuze, wellicht geen bewuste en alleszins geen doordachte.

“De enige limiet aan de realisatie van de toekomst, is ons twijfelen van vandaag”

FRANKLIN D. ROOSEVELT

Niet kiezen is ook een keuze, maar die is verdorie niet altijd even positief voor de evolutie van de zaak op zich, maar ook niet voor mijn moraal. Te veel nadenken levert niks op. DOEN, ACTIE en ERVOOR GAAN zijn woorden die ik dringend eens in mijn levenswoordenboek dien te plaatsen. Ik weet dit van mezelf en probeer daar verandering in te brengen maar een te rationeel ingesteld mensen minder laten denken is geen simpele opgave. Soms lukt het al hoor, maar ik val nog te vaak in mijn denkersfase. Eigenlijk zou ik gewoon meer moeten doen wat ik echt wil zonder rekening te houden met van alles en nog wat. Ok misschien zal ik dan wel nog vaker met mijn neus tegen de lamp lopen maar ook uit negatieve ervaringen kun je lessen trekken, meer dan uit geen ervaringen…Risico’s nemen doe ik eigenlijk veel te weinig en als ik dan de risico’s (als je ze al risico’s kunt noemen) bekijk die ik wel nam dan zijn het stuk voor stuk dwaze zaken die eigenlijk een berekend risico waren, waar ik de afloop zo kon voorspellen. Ik kies te makkelijk voor de gemakkelijkste oplossing maar da is zeker niet altijd de meest boeiende en zeker niet altijd diegene die het meest voldoening schept. Ik heb nog veel te leren in heel dit circus die “het leven” heet maar over een paar zaken ben ik er al uit, onderstaand een paar belangrijke geleerde levenslessen:

 

1. Vrienden zijn onmisbaar in het leven (bedankt!)

2. Trek je niks aan van wat anderen over je denken (moeilijk maar lucht op als je dit kan laten varen, is een ware boost voor het zelfvertrouwen)

3. Rechtdoor op het rechte pad der massa is niet altijd de beste oplossing

4. Als je kiest om rechtsaf te gaan aan een kruispunt, ga er dan volledig voor en denk niet aan wat je linksaf ging vinden, dit kun je nooit weten en hoef je ook niet te weten (hier heb ik me in het verleden meermaals aan bezondigd, tot grote ergernis van mezelf)

5. Laat het verleden los, kunnen loslaten is een gave niet alleen wat verleden betreft maar soms moet je ook mensen loslaten (werkpunt waar ik op goede weg ben maar waarvan ik ook weet dat ik het wellicht nooit zal leren)

6. Nu is het enige belangrijke moment in het leven, geniet ervan

7. Een mens moet soms eens egoïstisch durven zijn

8. De waarheid zit binnen in iedereen durf te kijken, het is soms een harde zoektocht maar is de enige verlossende en echt de moeite waard.

9. Werken is niet het belangrijkste in het leven en ook geen goed vluchtmiddel om de rest uit het vizier te houden. (groot werkpunt!!)

10. Het leven is als een ganzenbord je kunt steeds opnieuw beginnen behalve als je in de put blijft zitten, iedere dag is de eerste van de rest van je leven!!!

En om af te sluiten nog eentje waar ik momenteel sterk mee bezig ben: positief denken, dat is de sleutel tot geluk. Daar ben ik van overtuigd, positieve gedachten geven energie, negativisme daar heeft niemand een boodschap aan en maakt mensen alleen maar moe. De truc is overal het positieve van inzien en zo het minder positieve te overtreffen. Niet altijd even makkelijk maar ik blijf proberen de knop om te draaien. Optimisten gaan makkelijker door het leven en ’t zit ‘m allemaal tussen de oren, awel pepe ge zou wel weer eens gelijk kunnen hebben. Ik mis je bij mijn zoektocht, er rinkelen vaak belletjes waarbij ik aan woorden van jou terug denk. Er zat veel wijsheid in die woorden al valt de puzzel voor mij soms wat laat ineen. Maar wat je zelf ontdekt blijft inderdaad langer hangen en maakt een grotere indruk. Merci.

 Greetz

LaSonrisa

20:32 Gepost door LaSonrisa | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |