21-04-06

Protect Me From What I Am

It's the disease of the age

It's the disease that we crave

Alone at the end of the rave

we catch the last bus home

Corporate America wakes

Coffee republic and cakes

We open the latch on the gate

of the hole that we call our home

 

PROTECT ME FROM WHAT I WANT

PROTECT ME FROM WHAT I WANT

PROTECT ME FROM WHAT I WANT

PROTECT ME PROTECT ME

 

Maybe we're victims of fate

Remember when we'd celebrate

We'd drink an get high until late

And now we're all alone

Wedding bells ain't gonna chime

with both of us guilty of crime

and both of us sentenced to time

and now we're all alone

 

PROTECT ME FROM WHAT I WANT

PROTECT ME FROM WHAT I WANT

PROTECT ME FROM WHAT I WANT

PROTECT ME PROTECT ME

PROTECT ME FROM WHAT I WANT

PROTECT ME FROM WHAT I WANT

PROTECT ME FROM WHAT I WANT

PROTECT ME PROTECT ME

... 

 

Prachtige song en lyrics "Protect Me From What I Want" van Placebo. Draai ik momenteel meer dan grijs de laatste dagen....

 

Greetz

LaSonrisa

16:54 Gepost door LaSonrisa | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

19-04-06

Van God Los

"Van god los, laat nu toch die god los

er is niemand in de kosmos

het is zonde van de tijd"

MONZA

"Het geloof is niet het begin doch het einde van alle weten"

GOETHE

Zoals in een eerder postje reeds beloofd volgt hier kort mijn visie over geloof. Ik wil mij hier niet richten tot een bepaalde godsdienst maar, ik bedoel het ‘geloven in een god’ in de ruime zin van het woord. Let op, ik respecteer mensen die een geloof hebben, dit is hun eigen keuze en iedereen is daar vrij in. Net zoals iedereen vrij is al of niet voor een geloof te kiezen. Ik heb tijd nodig gehad om het los te laten, maar dit werd makkelijker en makkelijker naarmate ik de kerk de ene blunder na de andere zag maken en naarmate ik de confrontatie met the real life aanging. Mijn ogen zijn gelukkig vrij snel open gegaan tot ergernis van sommige mensen in mijn omgeving maar daar trek ik mij al lang niks meer van aan. Iedereen heeft het recht zelf te kiezen welke kant hij op gaat.

Een geloof kan het leven makkelijker maken en troost geven en dat hebben mensen soms nodig in onze harde tijden. Maar de hamvraag is volgens mij niet wat was er eerst de kip of het ei, neen de vraag is in dit debat wie heeft er wie uitgevonden; god de mens of de mensen god?

Als je even stilstaat bij deze vraag is het antwoord snel gekend. Zoals alles in de geschiedenis berust wat er geschreven staat op interpretaties van de schrijver. "Dé geschiedenis" bestaat niet. Het gaat altijd over interpretaties van de feiten en afhankelijk van wie de geschiedenis vertelt, zouden er wel eens een aantal andere wendingen kunnen zijn. Er bestaan dus werkelijk verschillende versies van de geschiedenis. Raar? Neen hoor, juist heel menselijk. Met geloof is dat net hetzelfde, geloof werd volgens mij uitgevonden door een paar slimme groeperingen die zo de massa konden bespelen en in toom houden. Maar ja dat is mijn mening he.

Als god bestaat, twijfel ik aan zijn goedheid. Kijk om je heen het draait al jaren vierkant! Welke god laat dit met zijn volk gebeuren? Vergevingsgezindheid is dat niet één van de menselijke deugden voor wie een goed leven wil, dat god dan zelf eens het goede voorbeeld heeft he. Als we nu nog altijd moeten boeten omdat Eva in de appel beet? Hier versta ik het niet meer hoor. Van tegenspraak gesproken. Als god bestaat dan is het zonder twijfel een geval apart, als hij werkelijk zo machtig is waarom laat hij dan zoveel onrecht toe? Laat hij toe dat zijn leer misbruikt wordt? In naam van welke god kunnen de vele zaken die in naam van een geloof uitgevoerd worden goed bevonden worden? In naam van god, sust ons geweten maar maakt het niet goed…

Veel stof tot nadenken en hoe je het ook draait of keert momenteel draait het vierkant. Aan god om het terug bol te krijgen. Een mooie uitdaging en als hij erin slaagt wil ik het geloof in hem nog wel eens overwegen maar momenteel komt hij heel ongeloofwaardig over.

Greetz

LaSonrisa

20:35 Gepost door LaSonrisa | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

17-04-06

I'm so HAPPY, be warned of shitty ideas!

Een beetje wijze raad! Die wou ik toch wel even met jullie delen, een filosoferende droopy een beeld die me precies aan iemand doet denken....

Greetz and a big smile

LaSonrisa 

10:54 Gepost door LaSonrisa | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

16-04-06

Be yourself & Celebrate Your Life!

"You want a reason, I’ll give you a reason

don’t change your ideals with every season

just look inside yourself for explanation

and make your own life a celebration"

THE BELOVED

 

Tijdens het nalezen van het vorige berichtje op mijn blog moest ik plots denken aan de songtekst van "Celebrate Your Life" van The Beloved. Die tekst bevat een mooie boodschap. De waarheid vind je in jezelf en je leven maak je ook zelf. We zoeken het soms te ver (look who’s talking now) terwijl we de waarheid eigenlijk altijd met ons meedragen. Geloof in jezelf en accepteer jezelf zoals je echt bent en je zult al heel ver komen.

 

where is the hope today
and where is the passion?
it seemed just like yesterday
love was in fashion

a rumour that was spread around
all the answers had been found
and then it felt like moving on
and suddenly was gone

you want a reason, i'll give you reason
don't change your ideals with every season
just look inside yourself for explanation
and make your own life a celebration

do you dream of better days
gazing through a purple haze
bathed in ultra-violet rays
or do you want your conscience raised?

you want a reason, i'll give you reason
don't change your ideals with every season
just look inside yourself for explanation
and make your own life a celebration

you've got the power, power to be strong
an education that should be lifelong
so don't be a victim of expectation
just make your own life a celebration

you want a reason, i'll give you reason...

The Beloved – Celebrate Your Life

Greetz

LaSonrisa

21:29 Gepost door LaSonrisa | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Toogpraat of bittere ernst?

 

"Wat is de zin van het leven? De zin is dat er geen zin is, zodat jij het de zin kunt geven die je zelf kiest."

ERIK VAN VOOREN

De zin van het leven, één van de grote levensvragen naast Wie ben ik? of Wie zijn we en waarom zijn we hier? Waar iedereen wel eens op een bewuste of soms onbewuste manier over nadenkt. Iedereen staat wel eens stil bij de vraag wat ons doel hier is en wat voor zin er is? Is er wel "een zin" of kan iedereen de zin van zijn leven een stukje zelf bepalen of is het voor ieder apart vastgelegd in een soort lotsbestemming? En wat is dat lot dan weer en kun je dat lot beïnvloeden? Vragen die ipv antwoorden opleveren steeds maar tot andere vragen leiden, vragen om zot van te worden. Nee gewoon pure FILOSOFIE!

Vrijdagavond had ik op café een gesprek over de zin van het leven en zingeving. Jaja aan de toog wordt er vaak gezeverd maar ook vaak veel wijsheid uitgedeeld, je moet het alleen willen zien en willen opvangen. Caféuitbaters zijn trouwens heel goede mensenkenners precies om die reden, ze kunnen plukken uit de ervaringen en mijmeringen van heel wat mensen. Maar dit geheel ter zijde. Ik wou het eigenlijk hebben over een vraag die mij gesteld werd en mij eigenlijk wel bezig houdt. Waar haal ik mijn energie uit?

Deze vraag werd me gesteld nadat ik bevestigde mijn geloof (als ik dat al ooit gehad heb) volledig losgelaten te hebben. Of beter ik probeer het volledig los te laten ik mag eigenlijk niet zeggen dat het mij volledig koud laat sommige zaken zijn zo ingelepeld geweest bij wijze van spreken dat je dat niet zomaar loslaat. Maar ik ben op goeie weg en durf mij nu al openlijk als niet-gelovig bestempelen. In één van de komende postjes ga ik jullie iets meer vertelen over mijn visie over geloof en geloven want dat is toch ook wel een materie waar er veel over gezegd kan worden en veel stof tot nadenken oplevert.

Nu 1 ding waar ik wel zeker van ben is het feit dat iedereen een soort levensovertuiging nodig heeft in het leven anders red je het niet. Voor mij is dit niet gebonden aan een geloof maar een soort eigen opgebouwde filosofie. En ik denk dat dit soort levensovertuigingen veel sterker zijn dan eender welk geloof daar het hoofdzakelijk gebaseerd is op eigen levenservaringen en dus proefondervindelijk tot stand komt. Een levensovertuiging bouw je op, je hele leven lang, mensen groeien en veranderen. ALTIJD of ze dat nu willen of niet, soms gebeurd dit onbewust maar zelf kun je er veel voordeel uit halen als je dit proces bewust doormaakt. Soms gebeuren er dingen waar je versteld van staat bv mensen die plots uit elkaar groeien, goede vrienden waar het plots niet meer mee klikt, mensen die plots een andere levensweg lijken in te slaan…

Het leven is te kort om alles zelf uit te vissen dus vandaar dat ik ook gretig gebruik maak van ervaringen die anderen met me delen. Inzicht kun je delen als je er bewust mee omgaat en je ervoor openstelt.

Nu waar haal ik mijn energie uit? De kernvraag waar ik mee begon. De kern van alles is denk ik geloven in het goede van de mens. Soms moeilijk maar het is de basis, geloven in de mens betekent ook respecteren dat iedereen anders is en dat iedereen goed is zoals hij is. Pas dan kan iedereen zichzelf zijn en dat is een belangrijke sleutel tot geluk, jezelf kunnen zijn. Daarom is het o zo belangrijk dat je de tijd neemt om in je zelf te kijken en je zelf te zoeken. De antwoorden zitten in iedereen verscholen. Je moet ze wel willen vinden natuurlijk en die zoektocht loopt niet altijd van een leiendakje, je botst op obstakels, ziet kanten van je zelf die je niet zo mooi vind maar dient te leren accepteren, geef jezelf de kans om echt te zijn. Wat anderen denken is niet belangrijk, doe wat jij denkt dat goed is en waar je je goed bij voelt. De juiste weg is niet altijd de weg van de massa, integendeel. Respecteer jezelf en anderen zoals ze zijn, mensen proberen te veranderen lukt niet en als je teveel eisen stelt aan jezelf of aan de mensen rondom je ben jij diegene die energie verspild.

Energie, alles is energie. Het leven bestaat uit energie geven en nemen. Een wisselwerking die pas goed gaat als ze in evenwicht is. Alles gebeurd volgens mij ook met een reden, niets gebeurd zomaar en toeval komt heel zelden voor, we denken vaak wat een toeval omdat we de onderliggende reden niet zien. Maar die is er wel, moet je die altijd zichtbaar maken? Nee, eigenlijk niet al zorgt dit wel voor meer inzicht. Inzicht die nodig kan zijn om verder te gaan en verder te groeien. We krijgen de sleutels tot ons geluk aangereikt maar soms vraagt het wat tijd om die te zien, ook al liggen ze vaak onder onze neus. Die zoektocht op zich is het leven, en verloopt voor iedereen anders. Het leven heeft voor iedereen andere levenslessen in petto.

Groeien betekent dichter bij jezelf komen. Want dat is de essentie van het leven. Jezelf vinden. Sommigen hebben daar een heel leven voor nodig zonder ooit de antwoorden te vinden. Alle antwoorden vinden lukt weinig mensen maar dit maakt de zoektocht niet minder boeiend of de moeite waard. Ga er voor zou ik zo zeggen.

Jezelf vinden en dichter bij jezelf komen is niet synoniem aan egoïsme en alleen aan jezelf denken. Dit lukt niet en maakt niet gelukkig want de mens is in de kern een sociaal wezen, we hebben anderen nodig, relaties zijn belangrijk in het leven. Ook hier halen we broodnodige energie uit om verder te gaan. We leren ook van elkaar. Nog een reden waarom het stijgend individualisme en egoïsme dringend moet teruggeschroefd worden.

 

Waar haal ik energie uit?

 • Positief denken
 • Leren loslaten
 • Nu is het belangrijkste moment!
 • Dichter bij mijn ware zelf proberen te komen en proberen me zelf te zijn, dit vergt moed want die zoektocht gaat in ups en downs maar is de moeite waard zo blijf je bewust groeien
 • Voldoende tijd nemen voor ontspanning en onthaasting via meditatie, yoga, mij af en toe eens goed uitleven op muziek, eens zot doen….
 • Waarde van vriendschap niet onderschatten, babbels met goeie vrienden en ervaringen uitwisselen kunnen enorm verrijkend zijn
 • Meer af gaan op mijn gevoel ipv mijn rationaliteit de bovenhand te geven, gevoelens zijn er en hebben een betekenis, ze durven volgen leidt soms tot verrassende wendingen, gevoelens niet meer opkroppen, blijven denken lost niks op
 • Doen ipv wachten tot het te laat is wanneer ik echt iets wil
 • Bewust omgaan met ervaringen en levenslessen durven analyseren
 • Problemen van me afschrijven
 • Muziek bied veel steun, ik haal daar enorm veel inspiratie uit
 • Uitwaaien aan zee, even uit realiteit wegvluchten om alles op een rijtje te zetten

Greetz

LaSonrisa

20:43 Gepost door LaSonrisa | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-04-06

Ook grootmoeders kunnen verbazen!

"Elk afscheid betekent de geboorte van een herinnering"

SALVADOR DALI

 

Vandaag ben ik op bezoek geweest bij mijn grootmoeder in het rusthuis. Ze verblijft er nu iets meer dan een jaar en het is terug leuk om bij haar op bezoek te gaan. Ze heeft haar lach teruggevonden en lijkt zich daar wel thuis te voelen. Dit was in het begin zeker niet evident. Net haar man verloren en dan nog je huis moeten achterlaten het is een beetje veel in eens voor een mens. Het is volkomen normaal dat ze een tijdje het noorden kwijt was en haar draai moest zoeken. En gelukkig heeft ze die vrij snel terug gevonden!

Ze heeft zich kunnen aanpassen maar denkt natuurlijk nog vaak aan vroeger terug. Dat is eigen aan oude mensen, in het rusthuis gaat zonder overdrijven 95% van de gesprekken in de gang over "diene goeien ouwe tijd". Soms heerlijk om naar te luisteren en die oudjes te zien herleven; maar soms ook wat minder als je hetzelfde verhaal nog maar eens te horen krijgt. Zij krijgen er niet genoeg van en sommigen lijken je perse te willen overtuigen over het feit dat het vroeger allemaal beter was. Een stelling waar ik mijn twijffels over heb, ‘t leven zal altijd al wel hard geweest zijn, al hebben ze wel gelijk dat de mentaliteit van nu "ieder voor zich" en het stijgend individualisme geen positieve evolutie is. Of lijkt het alleen maar zo en was het vroeger ook al zo? Tijden veranderen inderdaad maar wanneer was het nu beter, toen of nu? De meningen zullen wel altijd verdeeld zijn zeker?

Nu ik ga het niet over de goeien ouwen tijd hebben maar wel over iets wat mijn grootmoeder dagelijks doet. Ik schrok er wat van maar eigenlijk achteraf bekeken vind ik het een heel goed idee van haar en eigenlijk ben ik blij dat ze het doet. In haar kamertje hangt er een schilderij van haar vroegere huis, geschilderd door de broer van mijn opa. Echt een heel mooi schilderijtje met zeker voor mijn oma heel mooie herinneringen. Iedere dag na haar ontbijt kijkt mijn grootmoeder naar dit schilderijtje en gaat ze in haar gedachten haar hele huis rond. Soms ziet ze mijn opa tijdens deze oefening. Eigenlijk is dit een vorm van mediteren. Ze komt erdoor tot rust en heeft er een heel goed gevoel bij. Ik stond echt versteld toen ze me dit vertelde, het ontroerde me ook wel moet ik toegeven maar ik kan haar alleen maar aanmoedigen. Het doet haar merkbaar deugd en het is bovendien een mooie oefening om haar geheugen te oefenen.

Jaja meme zit ook soms vol verrassingen, eerst haar liefde voor muziek die plots opkomt en nu dit. Het is raar om te zeggen maar op bepaalde vlakken lijkt ze terug een beetje open gebloeid te zijn sinds ze zich goed voelt in haar nieuwe thuis. Het sociale contact doet haar enorm deugd. En haar zien lachen doet mij enorm deugd en zo is iedereen gelukkig!

Greetz

LaSonrisa

19:52 Gepost door LaSonrisa | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

10-04-06

De hel van Tanger, een aanrader en doordenker...

"There’s so many different worlds

So many differents suns

And we have just one world

But we live in different ones"

DIRE STREETS Brothers in arm

 

Eén wereldbol maar toch een heleboel verschillende leefwerelden. Ook al is die bol eigenlijk niet zo groot binnen het gehele universum en maakt de mens van dit geheel maar een minuscuul klein deeltje uit er zijn enorm veel verschillen. Dit blijkt onder ander heel duidelijk uit de film "De Hel van Tanger" de toestanden in die Marrokkaanse gevangenis kunnen wij ons niet voorstellen. De titel is heel toepasselijk, het leven in de Marokkaanse gevangenis is ronduit onmenselijk en een ware hel, de manier waarop ze omgaan met vreemdelingen is bovendien niet mals. De film de "Hel van Tanger" doet je wel even nadenken als je de filmzaal uitwandelt. Hoe is het mogelijk dat dergelijke middeleeuwse toestanden de dag van vandaag nog mogelijk zijn? Onvoorstelbaar en stemt tot bezinning.

De film zelf zit goed in elkaar, er zitten een paar fijne doordenkertjes in. Daar hou ik wel van, de acteerprestaties zijn schitterend, Filip Peeters heeft zichzelf overtroffen. Peter Goorisen vond ik ook een schitterende rol vertolken en zijn personage is echt goed opgebouwd. Axel Dasseleire vond ik iets minder overtuigend maar zeker niet slecht, hij had nu ook niet het meest sympathieke personage. Verhaalopbouw zit goed in één, film boeit van de eerste tot de laatste seconde. Een lowbudget film van hoge kwaliteit zeker als je weet dat die in een zeer korte tijdspanne opgenomen is. Sterke prestatie van acteurs en regisseur. Helaas gebaseerd op waar gebeurde feiten.

Ondenkbaar dat dergelijke verhalen mogelijk zijn in onze huidige tijden. Maar en nu begeef ik me op gevaarlijk terrein, wat de Amerikanen doen met krijgsgevangen is ook niet altijd even proper of menselijk. En niet alleen de Amerikanen maken die blunders. In oorlogsgebieden gebeuren vaak onmenselijke dingen die niet door de beugel kunnen. Ligt het dan aan de cultuur? Of is de mens in wezen ook een beetje sadistisch ingesteld? Of kunnen wraakgevoelens een mens omturnen tot algehele ongevoeligheid? I don’t know?! Maar in ieder geval kan ik er met mijn verstand niet altijd bij?!! Waarom gebeuren er zo een zaken?! Is er dan echt geen andere waardiger oplossing?

Greetz

LaSonrisa

19:57 Gepost door LaSonrisa | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |