30-06-06

True love????

"De enige ware ben jezelf!"

HELMIE

 

Wijze woorden van ons Helmie die me toch wel even deed nadenken. De enige ware ben jezelf, je leven maak je zelf, je maakt de beslissingen en kiest de weg zelf. Je kunt enorm veel bereiken met je gedachten en wil. Die spreuk was de conclusie na een gesprek over relaties en over de mythe van "De ware". Bestaat die fameuze prins op het witte paard wel of is dat een illusie een utopie?

Een filosofische vraag waar ze zich in de tijd van de Grieken ook al het hoofd over braken. Plato beschreef de mythe van de liefde in één van zijn dialogen als volgt: de mens was in wezen hermafrodiet, een soort dubbelwezen en dus tegelijk man én vrouw. De Goden keken neer op de ambitie van de mens om zo goddelijk mogelijk te worden. Zeus strafte de mens voor zijn hoogmoed en splitste hem in 2. Zo ontstonden man en vrouw op aarde. En sinds die splitsing zoeken de beide helften elkaar, ze dwalen rond op zoek naar hun verloren helft. Het verlangen naar de verloren helft bestempelde Plato als de mythe van de liefde. Velen blijven hun hele leven lang zoeken naar die verloren helft van onszelf… Een schoon verhaaltje voor romantische zieltjes maar in realiteit is het zo evident niet, vrees ik.

Zou er dan ergens iemand rondlopen die even zot is als ik? Die antwoord weet op mijn vragen? Die mij kan volgen en begrijpt? Waar zit je?!!!!!

Meer en meer denk ik inderdaad van "De ware" bestaat niet. En eerlijk gezegd hoop ik dat "De ware" in de letterlijke zin van het woord inderdaad niet bestaat. Want als er echt maar 1 iemand op heel onze wereldbol bij me past is de kans wel heel klein dat ik hem ooit tegen het lijf loop. Alhoewel als ik mijn redenering over "toeval bestaat niet" nog steeds blijf aanhangen dan zal hij vroeg of laat wel verschijnen… Of misschien is hij er al maar beseffen we het beiden nog niet…. Ik blijf erin geloven alles gebeurd met een reden en toeval bestaat niet. Ook nu heb ik weer iet bijgeleerd en verdorie het was weer heel erg confronterend.

Ik maak het weer ingewikkeld he, normaal zeker, na nog maar eens een fout afgelopen liefdeshistorie. Als ik ooit mijn memoires neerpen zal het niet gezond zijn voor de bossen, er zullen veel bomen sneuvelen aan al da papier. En helaas zou het slechts vol onzin neergepend worden. Als ik ooit het rusthuis haal, miljaarde ik mag er nog niet aandenken, wel dan zal ik zeker niet onder moeten doen voor de pittige annekdotes uit mijn jonge jaren. Eén voordeel van lang single blijven, die jonge jaren blijven maar duren. (al veel te lang naar mijn zin)

Weeral zei ik tegen me zelf, "denk de volgende keer 2 keer na voor je, je laat vangen". Maar dat was nu weeral eens de cruciale fout er werd te veel gedacht… Al was het nu niet van mijn zijde, hij was de twijfelaar die voor onze ondergang zorgde. Hij ging uit de bocht niet ik.

Nu soit Helmie had gelijk, de enige ware ben je zelf. En er is aan mij nog wel wat werk en misschien doe ik er goed aan om eerst die knopen glad te strijken voor ik er nog eens de knopen van een ander en een relatie bij neem. Doordenkertje waar wel wat waarheid in zit vrees ik.

Bloggertjes niet met me in zitten ook al bloed mijn hart en heb ik weer een moeilijke periode waarin mijn kopke hierboven niet stil gezet kan worden, ik raak er wel weer uit. En ik ga in de tegenaanval en zeker niet bij de pakken blijven zitten, de zomerfestivals zijn gewaarschuwd, ik maak alle weides onveilig! Zal mij eens goed uitleven sie!

Greetz

LaSonrisa

16:21 Gepost door LaSonrisa | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

29-06-06

Wie niet waagt, niet wint!

 

"Wie over iedere stap lang nadenkt, staat zijn leven lang op 1 been"

ANONIEM

Gaan we door

Of slaan we af

Samen rechtdoor

Of de ene links en de andere rechtsaf

Aarzel niet wacht niet te lang

Die onzekerheid maakt me bang

Als het aan mij lag namen we het risico

Volg je hart en de wil van cupido

Wordt het niets dan hebben we niets verloren

Er zijn nu al een paar mooie herinneringen geboren

Proberen we het niet dan krijgen we later zeker en vast spijt

Vroeg of laat ooit wel met de tijd

Dus twijfel niet en geef snel een signaal

Hopelijk het begin van een mooi verhaal

Stop met denken

Laat het geluk toe

Ik ga je alle aandacht schenken

Ik ben het wachten moe

Geniet van het belangrijkste moment

NU.

22 juni 2006

LaSonrisa

21:30 Gepost door LaSonrisa | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

04-06-06

Cupido shot me!!!!!!!!!

"Als je van iemand houdt, heeft alles nog meer zin"

PAULO COELHO

Tja iedereen kent het wel het gevoel van vlinders in de buik, niet meer helder kunnen denken, verstrooid, dromerig maar stralend rond te lopen…. Dat heet dan verliefd zijn…. Jaja, da klein ventje met zijn pijlen heeft ook mij onlangs serieus geraakt. Gelukkig deed het geen pijn.

Soms is verliefd zijn een heel leuk gevoel (meestal) maar ook soms een gevoel die onzekerheid oproept en vragen. Maar dit keer laat ik mijn verstand de pret niet bederven ik laat het gewoon op me afkomen en we zien wel. Ik geniet van het moment. En weet je, het is ZALIG!

Paul Coelho heeft gelijk met zijn stelling dat wanneer je van iemand houdt alles nog meer zin heeft en ik ga nog een stapje verder. Wanneer je van iemand houdt is het ook makkelijker om dipjes of zaken die tegenzitten te relativeren. Je hebt altijd een prettig vooruitzicht dat er iemand is die zal luisteren en achter je staat. Iemand voor wie je moeilijk iets verkeerd kan doen, iemand die je begrijpt en waarvan je fouten mag maken. Gewoon iemand die er is als ge eens gestresst thuiskomt van het werk en ja ook bij mij gebeurt da wel eens. Stress op het werk een kwaal die nogal vaak voorbode is van dipje bij mij. Nu lijkt die stress mij veel minder te doen, raar he? Verliefdheid is katalysator voor het positieve denken, het maakt het makkelijker. En natuurlijk is geliefde er niet alleen om de mindere momenten mee te delen, alles is gewoon leuker met zijn twee.

Relatie vraagt ook tijd dus bloggertjes als ge mij hier niet te veel hoort ge weet ik ben met iet belangrijks bezig.

Greetz

LaSonrisa

10:15 Gepost door LaSonrisa | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |