24-08-06

Gaudi achterna, Barcelona here we come!

"Een nieuwe hotelkamer openen, voelt aan als het openen van een cadeautje."

Kees Van Kooten

Jip,  jip jip, goed geraden LaSonrisa zit in Barcelona! Gaudi achterna en op zoek naar wat zon en als het me lukt neem ik zeker die zon terug mee naar België da is beloofd. Een beetje cultuur opsnuiven maar vooral genieten ga ik daar in Barcelona gaan doen. Mij te goed doen van lekkere tapas en wijn bijvoorbeeld! Ontspanning en een vleugje cultuur meer moet dat niet zijn. Tot binnenkort bloggertjes!

Hasta luego!

LaSonrisa

21:30 Gepost door LaSonrisa in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-08-06

Touché! 't Is inderdaad al lang begonnen...

"Je zou zo graag een speler zijn
Maar je staat aarzelend langs de lijn
Bang om op je bek te gaan
Je durft niet te kiezen, je mocht eens verliezen
Zo bang om straks alleen te staan
Maar ergens halverwege kijk je om en krijg je spijt
Levend voor morgen raak je nu je toekomst kwijt
In de boot genomen door de zilvervloot
Sparend voor later ga je straks ook sparend dood

Later, later is al lang begonnen
Later, later is al lang begonnen
Later, later is al lang begonnen
En vandaag komt nooit meer terug

Spelend op zeker, tegen alles ingeent
Spring je braaf in het gelid
Het verlangen afgeleerd, je gevoel geamputeerd
Blijf je zitten waar je zit
Maar ergens halverwege kijk je om en krijg je spijt
Levend voor morgen raak je nu je toekomst kwijt
Dan ben je in de boot genomen door de zilvervloot
Sparend voor later ga je straks ook sparend dood

Later, later is al lang begonnen
Later, later is al lang begonnen
Later, later is al lang begonnen
En vandaag komt nooit meer"

HET KLEIN ORKEST

Later is allang begonnen, een nummer met veel waarheid al lijk ik het nog altijd niet te willen aanvaarden. Maar later is inderdaad al "lang" begonnen. En toen dat besef er was is alles fout beginnen lopen. Dus misschien is het toch nog zo slecht niet om een zeker "later" in het hoofd te hebben, zeker als het nu niet echt super is.

"Later als ik groot ben…" is toch voor kinderen en jongeren een grote geruststelling. Het idee dat alles dan beter wordt, leuker wordt, makkelijker, anders en zoals je zelf wilt… Maar het wordt nooit zoals je verwachtte, het wordt zeker niet makkelijker of zoals je het vroeger zelf wou! En dat besef komt hard aan als je dan plots in dat "later" terechtkomt. Stef Bos verwoordt dit prachtig in zijn nummer "Is dit nu later" Een zinnetje die meermaals door mijn hoofd gespookt heeft. En waar geen antwoord op bestaat.

Ok de boodschap van het nummer klopt als een bus en is ongetwijfeld één van de sleutels tot geluk maar verdomd moeilijk in werkelijkheid om te zetten. Als het hier op mijn blogje nog geen 10-tallen keren vermeld werd staat het er nergens op: NU is het belangrijkste moment. Het moment waar je van moet leren genieten want iedere voorbije seconde komt niet meer terug. Niemand weet ook hoelang er nog een later zal bestaan. Daarom is het ook belangrijk om belangrijke dingen niet uit te stellen. Misschien krijg je er wel geen tijd meer voor dus doe je zin en doe zoals het goed voelt voor je. En vooral don’t look back! Wat voorbij is, is voorbij als het goed was des te beter was het minder ge kunt het nu toch niet meer veranderen. Dat laatste lukt me wel al vrij goed, het verleden heb ik laten rusten, nu nog de toekomst vrij spel geven en dan kan ik echt genieten van het nu. Maar allee we zijn op de goeie weg als ik het allemaal eens nuchter bekijk. De down-days krijgen steeds minder kansen om lang aan te slepen en er komen meer en meer happy days. Ik heb mezelf gewapend (vooral via meditatie, van me af schrijven, doen waar ik zin in heb, positieve wapens dus en niet meer het vluchtgedrag in mijn werk of alcohol want dat waren eerder negatieve reacties met een omgekeerd effect op de lange termijn) tegen de dipjes zodat ze eigenlijk steeds minder kans krijgen om mijn NU te bederven. Ik geef niet op, bekijk alles zoveel mogelijk door een roze bril en geef negatieve gedachten geen kansen meer!

Een sterk nummer die me terug op mijn 2 voetjes zet en even laat nadenken zo heb ik ze wel graag.

Greetz

LaSonrisa

11:50 Gepost door LaSonrisa in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

05-08-06

Je levenspuzzel, jou levenswerk!

"Are you lost or in complete

Do you Feel like a puzzle

You can’t find your missing piece

Tell me how you feel

Well, I feel like they’re talking in a language I don’t speak

And they’re talking it to me"

COLDPLAY -Talk

 

Bovenstaande woorden uit een prachtig nummer van Coldplay deden me denken aan wat een goeie vriend me onlangs vertelde. Hij zei dat het leven is als een puzzel. Ja het was weerom een filosofisch gesprek, ik kan het niet laten en ik trek blijkbaar ook filosofisch ingestelde mensen aan. En geloof me er lopen veel wijze mensen rond. Nu iets meer over die vergelijking:

We zijn constant bezig met onze eigen levenspuzzel op te lossen. Soms vinden we het stukje niet da we nodig hebben op een bepaald moment ook al is het er wel. Soms raakt de puzzel uiteen en moeten we herbeginnen, wat bij mij frequent blijkt te gebeuren. Het lijkt ook constant alsof de puzzel stukjes mist en nooit compleet af zal zijn. Maar da is nu net het levensdoel onze puzzel afwerken. Een metafoor die verdomd sterk lijkt te kloppen.

Talk de titel van het nummer waar ik de bovenstaande strofe uit pikte is trouwens een schone boodschap PRAAT. Dat doen we tegenwoordig te weinig, ja er wordt veel gekletst maar weinig echt gepraat. En dat is jammer want zo groeien we steeds verder uit elkaar en lijkt het alsof we allen een andere taal spreken. We praten zonder elkaar echt te verstaan, terwijl het op zich niet zo moeilijk is hoor maar het vraagt echtheid en daarbij moet je je ziel af en toe eens durven blootleggen en dat maakt het voor sommigen wat moeilijk. Je ziel blootleggen vertellen wat er echt in je omgaat dat doe je niet zomaar, openheid dat missen we in onze rush rush rush mentaliteit in onze huidige samenleving.

Praten zorgt er nochtans voor dat we ervaringen uitwisselen, puzzelstukjes uitwisselen of elkaar aanwijzen waar we het nodige stukje kunnen vinden. We kunnen het niet allemaal zelf leren, we hebben de anderen nodig. En dat zien we vaak te laat in. Sociale vaardigheden zijn veel mensen kwijt gespeeld met de jaren.

Mijn puzzel is verre van af, ik lijk steeds te moeten herbeginnen en zelfs aan het kader; de algemene lijn in mijn leven geraak ik niet uit. Vandaar dat ik nog steeds de spirituele weg op ga, en het lijkt de juiste om dichter bij mezelf te komen. Vooral de verschillende vormen van meditatie blijven me aanspreken en in het najaar ga ik me ook verdiepen in de kunst van het Reiki. Bewust leren omgaan met levensenergie, lijkt me heel boeiend. We zullen zien wat het geeft he. Als ik er ook maar eventjes in slaag mijn kopke leeg te maken en niet te denken vind ik het al super. Stilte kan zo mooi zijn.

Greetz

LaSonrisa

 

15:49 Gepost door LaSonrisa in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |