01-09-06

It's all in the mind!

"Wat me door de komende 20 jaar zal slepen
(en ik ben minder zeker over die 20 jaar dan ik was over ‘voor altijd’)
is dat ik weet dat ik niet breek,
zelfs als ik alles waarvan ik dacht dat het blijvend was,
weggevaagd zie worden,
zelfs toen het universum het mij heel duidelijk maakte
dat ik het bij het verkeerde einde had met mijn zekerheden,
met mijn stelligheden.
Het uiteenspatten van wat ik zeker meende te weten,
vernietigde me niet.
Evenwichtigheid komt van binnenuit, niet van buitenaf…"

LUCILLE CLIFTON

It’s all in the mind. Op het eerste gezicht lijkt dit een somber en neerslachtig gedicht maar als je het wat dieper leest is het eigenlijk een vrij sterk gedicht, heel sterk geschreven zelfs. Dit contrast (neerslachtig versus stevig in je schoenen staan) trok mij wel aan en in zekere zin herken ik mezelf in het gedicht. Alles hangt af van de soort bril waarmee je het bekijkt (is trouwens zo bij alles in het leven). En aangezien ik enkel nog roze brillen wil opzetten zie ik er een heel positieve boodschap in. Van iemand die in momenten dat het wat minder goed gaat, de sterkte om door te gaan in zichzelf vindt. Alles komt van binnenuit, de waarheid zit in ieder van ons. Ook de antwoorden op heel wat vragen vinden we door naar binnen te durven kijken in onze ziel of hoe je het ook wilt noemen.
De confrontatie met je eigen ik aan gaan is niet altijd een makkelijke en pijnloze zoektocht maar wel steeds een heel boeiende waar je rijker en wijzer uit komt. En ik spreek hier toch wel een beetje uit eigen ervaring. Vooral de start van de zoektocht is pijnlijk (meermaals wou ik terugkeren, maar een weg terug is er niet echt eens je de deur openzet) omdat de confrontatie dan het grootst is, je bent zeker niet wie je denkt te zijn, neem dat maar van me aan. Ik was misschien niet goed voorbereid toen ik begon te spitten maar soit mijn zoektocht is nog lang niet voorbij, ik heb nog veel werk maar nu zie ik meer de voordelen in van die zoektocht en eerlijk gezegd begint het al zijn vruchten af te werpen. Ik ben de afgelopen 2 a 3 jaar sterk veranderd en mijn zelfvertrouwen kreeg een boost van jewelste dus da is zeker al positief. Nu ik besef ook wel dat mijn zoektocht sterk in ups en downs verloopt maar doordat ik mezelf beter ken krijgen de downs steeds minder kans om lang op me in te werken. Ze krijgen enkel nog de kans om de alarmbel in te schakelen maar ze halen me niet meer volledig neer zoals vroeger.
Wat ik eigenlijk gewoon wou meegeven: geloof in jezelf en alles komt wel goed en vooral durf jezelf te ontdekken! Wie ben ik?! Een vraag die iedereen zich wel eens stelt en het antwoord ligt dichter dan jezelf beseft en het is zeker de moeite waard om de uitdaging aan te gaan, go for it!
Geloven in mezelf en enkel nog een positieve bril, ik ben goed bezig al zeg ik het zelf!

Greetz
LaSonrisa

BTW Barcelona was super! Een leuke stad en zeker aanrader voor citytrip!

11:22 Gepost door LaSonrisa in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

hey you kom hier nog ff bijlezen. Zegt hier zo een beetje waar ik voor sta. Gewoon vertrouwen hebben in jezelf en dan komt alles goed. Een possitieve bril kijkt zoveel beter. Tis niet altijd even gemakkelijk door de tegenslagen des levens maar met de juiste bril ga je daar gemakkelijker mee om. Alles is in ons aanwezig vanaf de dag dat we geboren worden en ja mensen moeten idd een beetje meer naar zichzelf kijken. Veel problemen zouden zich zo oplossen enkel al door het verworven inzicht.
Lieve groeten

Gepost door: liefje | 08-09-06

Nog eens komen piepen hoe het met La Sonrisa gesteld is. Optimisme troef, daar leef ik van! Groetjes.

Gepost door: gidsjoris | 10-09-06

De commentaren zijn gesloten.