13-09-06

Magische woorden...

" "Dit gaat ook voorbij." Mijn grootmoeder leerde me deze woorden, als een gezegde die bij iedere gelegenheid in je leven gebruikt moet worden. Als zaken extreem eng zijn; als dingen volkomen weerzinwekkend zijn; als alles prachtig en heerlijk en geweldig en vol geluk is – zeg dan deze vier woorden tegen jezelf. Ze zullen je perspectief doen zien en je helpen ook het beste te maken van wat goed is en om wat slecht is gelaten te ondergaan."

CLAIRE RAYNER

 

Vier magische woorden, mocht je mij de vraag stellen wat is de belangrijkste spreuk in ‘t leven dan zou die in ieder geval hoog in de top tien komen te staan. Kan als ik er zo wat over nadenk zelfs sterk concurreren met "Volg je eigen weg", "Ben wie je bent", "Het spijt me, sorry", "Geen woorden maar daden", "Leef hier en nu", "Ik zie je graag"… Die laatste stond lang bovenaan maar nu dus niet meer. In de filosofie van "leven in het nú" is het besef van alles gaat voorbij een sterke troef om nog meer te genieten van het moment. Heel wijs gezegd van die meme van Claire! Eentje om eens goed over na te denken en toe te passen!

De geciteerde boodschap komt trouwens uit een heel leuk boekje, "Wijsheid voor deze tijd" (grappig ook 4 woorden) echt een pareltje voor wie graag even verder kijkt dan zijn neus lang is. Bevat heel veel inspirerende teksten en spreuken. Een aanrader die mooie inzichten meegeeft voor wie ze wil zien en de moeite neemt om er ff bij stil te staan.

Wat zijn trouwens jullie favoriete 4 woorden? Ben wel eens benieuwd!

Greetz

LaSonrisa

 

21:36 Gepost door LaSonrisa in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Goede middag La Sonrisa! Ik heb het gevecht tegen de microobjes verloren :-(
Ik ben vanmorgen naar de dokter geweest en ik moet minstens deze twee dagen al thuisblijven van school.
Ik heb nu een antibioticum om in te nemen en ik hoop dat ik nu vlug weer de oude ben.
Bedankt voor je bemoedigende woorden!
Ik wens je een hele fijne donderdag!
Dikke knuffel van Fleur xxx

Gepost door: Fleur | 14-09-06

knap vooral jouw woorden dan : mooie inzichten voor wie ze wil zien
Lieve groeten

Gepost door: liefje | 16-09-06

mijn favoriete 4 woorden zijn : je bent nooit alleen.

liefs

Gepost door: E. Bonte | 22-05-11

Bedankt voor jouw 4 magische woorden.
"Je bent nooit alleen" inderdaad ook 4 magische woorden die een mens moed geven. Alleen zijn was ooit mijn grootste angst voor de toekomst, gelukkig heb ik ontdekt dat je inderdaad nooit alleen bent in het leven alleen moet je soms eens goed rondkijken om dat te kunnen inzien.
Warme knuffel
LaSonrisa

Gepost door: LaSonrisa | 22-05-11

De commentaren zijn gesloten.