28-09-06

Drop eens een kaars in je oor & relax!

"Hoe kunnen wij de rijkdom van het leven zien als wij er buiten adem doorheen rennen?"

DAVID GUNSTON

 

Jullie vragen zich waarschijnlijk af waar ik mee bezig ben? Ik ben de laatste tijd heel weinig online te vinden maar dat is eigenlijk maar goed ook. Dit betekent dat ik mijn voornemens blijf volhouden! Positief denken en NU leven, het begint me aardig te lukken. Vind van mezelf da ik heel goed bezig ben.

Het spirituele blijft me boeien en onlangs had ik de eerste cursus van de vele geplande binnen de relaxatie en meditatiewereld: "Ontspannen met oorkaarsen"

Jaja je leest het goed OORKAARSEN een gebruik dat komt uit de cultuur van de Hopi-indianen waarbij er inderdaad een soort kaars in je oor gestopt wordt. Natuurlijk geen kaars zoals we de meeste kennen maar een oorkaars gemaakt van linnen die gedrenkt is in bijenwas en kruiden. Die laatste zorgen voor een lekker aroma bij het branden van de kaars. Ook bij het niet branden trouwens want sinds er een paar van die kaarsen op mijn nachtkastje liggen ruikt heel mijn slaapkamer naar bijenwas. LOL.

Voor de kaars in je oor gestopt wordt krijg je eerst een oormassage. ZALIG!!!! Ik had nog nooit met mijn oren laten spelen maar het is verdomd leuk. En ik had geluk de cursiste die mij als proefkonijn in haar handen kreeg geeft massages in bijberoep. Met andere woorden ze had magische handjes. Na de massage waarbij ook de lymfekanalen gestimuleerd worden en er gebruik gemaakt wordt van de verschillende reflexzones in en rond het oor volgt le moment suprème. Dan wordt de kaars in je oorgang gestopt. De kaars is eigenlijk een hol buisje met onder aan een klein filtertje zodat er geen as of bijenwas je gehoorgang in kan dwarrelen. In die holle buis ontstaat er een soort van omgekeerd schoorsteeneffect, door de warmte van de vlam onstaan er ook trillingen die je gehoorgang en trommelvlies een lichte massage geven. Terwijl de kaars brand hoor je ook een constant geruis een beetje te vergelijken met het geluid van de zee als je een schelp tegen je oor houdt. Dit is echt een zalig gevoel. Het klinkt raar maar het is echt heel relaxerend. Zeker als er op de achtergrond nog een rustig muziekje opligt. Ik was bijna vertrokken naar dromenland maar gelukkig bleef ik wakker want wou eigenlijk geen seconde missen.

Als de kaars opgebrand is (niet helemaal zou te gevaarlijk en te warm worden aan je oortjes) krijg je terug een kleine oormassage. En dan is het de beurt aan je andere oor. Bij oorkaarsbehandelingen werkt men ook in op het energetische veld rond de oren daarom is het belangrijk dat je steeds beide oren behandelt. Zo bewaar je of herstel je een verstoord evenwicht in dit energieveld.

Ik geef toe dat het allemaal wat raar klinkt maar je hebt er niks bij te verliezen, gewoon eens proberen en ben zeker dat de meesten verkocht gaan zijn. Ik vond het in ieder geval heeeeeeeel erg super en ik heb er ongelooflijk goed van geslapen. Bij mij werkt het. Zelf een oorkaarsbehandeling aan iemand geven werkt ook heel rustgevend. Je moet de hele tijd geconcentreerd zijn en eigenlijk raak je door de muziek en het staren naar de vlam en de rust die de gelukkige uitstraalt zelf in een soort meditatiefase. Vrijwillige proefkonijnen zijn welkom, ook de kritische zodat ik hen het tegendeel kan bewijzen!

Greetz

LaSonrisa

18:56 Gepost door LaSonrisa in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

thanks Bedankt voor je bezoekje en je lieve reactie!!
Loslaten, het klinkt allemaal zo gemakkelijk hé maar de pijn die dat met zich meebrengt is zo hevig.
Nog een prettige avond! Grtz

Gepost door: groene smaragd | 28-09-06

nice

Gepost door: spa massage | 17-06-08

De commentaren zijn gesloten.