28-09-06

Drop eens een kaars in je oor & relax!

"Hoe kunnen wij de rijkdom van het leven zien als wij er buiten adem doorheen rennen?"

DAVID GUNSTON

 

Jullie vragen zich waarschijnlijk af waar ik mee bezig ben? Ik ben de laatste tijd heel weinig online te vinden maar dat is eigenlijk maar goed ook. Dit betekent dat ik mijn voornemens blijf volhouden! Positief denken en NU leven, het begint me aardig te lukken. Vind van mezelf da ik heel goed bezig ben.

Het spirituele blijft me boeien en onlangs had ik de eerste cursus van de vele geplande binnen de relaxatie en meditatiewereld: "Ontspannen met oorkaarsen"

Jaja je leest het goed OORKAARSEN een gebruik dat komt uit de cultuur van de Hopi-indianen waarbij er inderdaad een soort kaars in je oor gestopt wordt. Natuurlijk geen kaars zoals we de meeste kennen maar een oorkaars gemaakt van linnen die gedrenkt is in bijenwas en kruiden. Die laatste zorgen voor een lekker aroma bij het branden van de kaars. Ook bij het niet branden trouwens want sinds er een paar van die kaarsen op mijn nachtkastje liggen ruikt heel mijn slaapkamer naar bijenwas. LOL.

Voor de kaars in je oor gestopt wordt krijg je eerst een oormassage. ZALIG!!!! Ik had nog nooit met mijn oren laten spelen maar het is verdomd leuk. En ik had geluk de cursiste die mij als proefkonijn in haar handen kreeg geeft massages in bijberoep. Met andere woorden ze had magische handjes. Na de massage waarbij ook de lymfekanalen gestimuleerd worden en er gebruik gemaakt wordt van de verschillende reflexzones in en rond het oor volgt le moment suprème. Dan wordt de kaars in je oorgang gestopt. De kaars is eigenlijk een hol buisje met onder aan een klein filtertje zodat er geen as of bijenwas je gehoorgang in kan dwarrelen. In die holle buis ontstaat er een soort van omgekeerd schoorsteeneffect, door de warmte van de vlam onstaan er ook trillingen die je gehoorgang en trommelvlies een lichte massage geven. Terwijl de kaars brand hoor je ook een constant geruis een beetje te vergelijken met het geluid van de zee als je een schelp tegen je oor houdt. Dit is echt een zalig gevoel. Het klinkt raar maar het is echt heel relaxerend. Zeker als er op de achtergrond nog een rustig muziekje opligt. Ik was bijna vertrokken naar dromenland maar gelukkig bleef ik wakker want wou eigenlijk geen seconde missen.

Als de kaars opgebrand is (niet helemaal zou te gevaarlijk en te warm worden aan je oortjes) krijg je terug een kleine oormassage. En dan is het de beurt aan je andere oor. Bij oorkaarsbehandelingen werkt men ook in op het energetische veld rond de oren daarom is het belangrijk dat je steeds beide oren behandelt. Zo bewaar je of herstel je een verstoord evenwicht in dit energieveld.

Ik geef toe dat het allemaal wat raar klinkt maar je hebt er niks bij te verliezen, gewoon eens proberen en ben zeker dat de meesten verkocht gaan zijn. Ik vond het in ieder geval heeeeeeeel erg super en ik heb er ongelooflijk goed van geslapen. Bij mij werkt het. Zelf een oorkaarsbehandeling aan iemand geven werkt ook heel rustgevend. Je moet de hele tijd geconcentreerd zijn en eigenlijk raak je door de muziek en het staren naar de vlam en de rust die de gelukkige uitstraalt zelf in een soort meditatiefase. Vrijwillige proefkonijnen zijn welkom, ook de kritische zodat ik hen het tegendeel kan bewijzen!

Greetz

LaSonrisa

18:56 Gepost door LaSonrisa in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

13-09-06

Magische woorden...

" "Dit gaat ook voorbij." Mijn grootmoeder leerde me deze woorden, als een gezegde die bij iedere gelegenheid in je leven gebruikt moet worden. Als zaken extreem eng zijn; als dingen volkomen weerzinwekkend zijn; als alles prachtig en heerlijk en geweldig en vol geluk is – zeg dan deze vier woorden tegen jezelf. Ze zullen je perspectief doen zien en je helpen ook het beste te maken van wat goed is en om wat slecht is gelaten te ondergaan."

CLAIRE RAYNER

 

Vier magische woorden, mocht je mij de vraag stellen wat is de belangrijkste spreuk in ‘t leven dan zou die in ieder geval hoog in de top tien komen te staan. Kan als ik er zo wat over nadenk zelfs sterk concurreren met "Volg je eigen weg", "Ben wie je bent", "Het spijt me, sorry", "Geen woorden maar daden", "Leef hier en nu", "Ik zie je graag"… Die laatste stond lang bovenaan maar nu dus niet meer. In de filosofie van "leven in het nú" is het besef van alles gaat voorbij een sterke troef om nog meer te genieten van het moment. Heel wijs gezegd van die meme van Claire! Eentje om eens goed over na te denken en toe te passen!

De geciteerde boodschap komt trouwens uit een heel leuk boekje, "Wijsheid voor deze tijd" (grappig ook 4 woorden) echt een pareltje voor wie graag even verder kijkt dan zijn neus lang is. Bevat heel veel inspirerende teksten en spreuken. Een aanrader die mooie inzichten meegeeft voor wie ze wil zien en de moeite neemt om er ff bij stil te staan.

Wat zijn trouwens jullie favoriete 4 woorden? Ben wel eens benieuwd!

Greetz

LaSonrisa

 

21:36 Gepost door LaSonrisa in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

01-09-06

It's all in the mind!

"Wat me door de komende 20 jaar zal slepen
(en ik ben minder zeker over die 20 jaar dan ik was over ‘voor altijd’)
is dat ik weet dat ik niet breek,
zelfs als ik alles waarvan ik dacht dat het blijvend was,
weggevaagd zie worden,
zelfs toen het universum het mij heel duidelijk maakte
dat ik het bij het verkeerde einde had met mijn zekerheden,
met mijn stelligheden.
Het uiteenspatten van wat ik zeker meende te weten,
vernietigde me niet.
Evenwichtigheid komt van binnenuit, niet van buitenaf…"

LUCILLE CLIFTON

It’s all in the mind. Op het eerste gezicht lijkt dit een somber en neerslachtig gedicht maar als je het wat dieper leest is het eigenlijk een vrij sterk gedicht, heel sterk geschreven zelfs. Dit contrast (neerslachtig versus stevig in je schoenen staan) trok mij wel aan en in zekere zin herken ik mezelf in het gedicht. Alles hangt af van de soort bril waarmee je het bekijkt (is trouwens zo bij alles in het leven). En aangezien ik enkel nog roze brillen wil opzetten zie ik er een heel positieve boodschap in. Van iemand die in momenten dat het wat minder goed gaat, de sterkte om door te gaan in zichzelf vindt. Alles komt van binnenuit, de waarheid zit in ieder van ons. Ook de antwoorden op heel wat vragen vinden we door naar binnen te durven kijken in onze ziel of hoe je het ook wilt noemen.
De confrontatie met je eigen ik aan gaan is niet altijd een makkelijke en pijnloze zoektocht maar wel steeds een heel boeiende waar je rijker en wijzer uit komt. En ik spreek hier toch wel een beetje uit eigen ervaring. Vooral de start van de zoektocht is pijnlijk (meermaals wou ik terugkeren, maar een weg terug is er niet echt eens je de deur openzet) omdat de confrontatie dan het grootst is, je bent zeker niet wie je denkt te zijn, neem dat maar van me aan. Ik was misschien niet goed voorbereid toen ik begon te spitten maar soit mijn zoektocht is nog lang niet voorbij, ik heb nog veel werk maar nu zie ik meer de voordelen in van die zoektocht en eerlijk gezegd begint het al zijn vruchten af te werpen. Ik ben de afgelopen 2 a 3 jaar sterk veranderd en mijn zelfvertrouwen kreeg een boost van jewelste dus da is zeker al positief. Nu ik besef ook wel dat mijn zoektocht sterk in ups en downs verloopt maar doordat ik mezelf beter ken krijgen de downs steeds minder kans om lang op me in te werken. Ze krijgen enkel nog de kans om de alarmbel in te schakelen maar ze halen me niet meer volledig neer zoals vroeger.
Wat ik eigenlijk gewoon wou meegeven: geloof in jezelf en alles komt wel goed en vooral durf jezelf te ontdekken! Wie ben ik?! Een vraag die iedereen zich wel eens stelt en het antwoord ligt dichter dan jezelf beseft en het is zeker de moeite waard om de uitdaging aan te gaan, go for it!
Geloven in mezelf en enkel nog een positieve bril, ik ben goed bezig al zeg ik het zelf!

Greetz
LaSonrisa

BTW Barcelona was super! Een leuke stad en zeker aanrader voor citytrip!

11:22 Gepost door LaSonrisa in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |