30-10-06

Reiki schudde me weer ff wakker in zoektocht naar mezelf

 

"Ik heb een steen verlegd in een rivier op aarde.
Het water gaat er anders dan voorheen.
De stroom van een rivier hou je niet tegen.
Het water vindt er altijd een weg omheen."

BRAM VERMEULEN

dewitte_semoisrotsen25-80kg_150

Bovenstaande strofe komt uit een prachtig nummer van Bram Vermeulen. Met dit nummer werd de Reiki-cursus die ik dit weekend volgde afgesloten. Reiki een cursus waar ik eigenlijk eerder uit nieuwsgierigheid voor inschreef heeft een zeer grote indruk op me nagelaten.

Reiki staat voor Rei=universele Ki= levensenergerie. De universele levensenergie waaruit alles in onze kosmos opgebouwd is. Ook wij zijn in contact met de oerbron van die levensenergie. Dit van bij onze geboorte maar gaande weg verliezen we dit contact uit het oog. Via Reiki wordt die band weer hersteld en mensen ingewijd in Reiki kunnen als kanaal optreden voor deze levensenergie. Via handoplegging kun je zo mensen helpen en ook jezelf behandelen.

Klinkt allemaal heel goed. Maar Reiki brengt je ook dichter bij jezelf en zoals lezertjes van mijn blog weten, ik ben al een tijdje bezig met deze boeiende zoektocht. Een zoektocht die vrij traag gaat maar waarvan ik dacht dat ik goed bezig was. Tot zaterdagavond, toen viel mijn puzzel plots weer uiteen en was ik het noorden ff kwijt.

Tijdens de Reiki-cursus werd nogmaals duidelijk dat ik een denkertje ben, niks nieuws voor me zul je nu zeggen. Maar wat wel nieuw en confronterend was, was het gevoel dat ik had of niet had toen ik een reiki-behandeling kreeg. Ik ben de connectie met bepaalde delen van mezelf volledig kwijt! Een akelig gevoel voor iemand die graag alles onder controle heeft. Dit is slechts 1 voorbeeldje van wat ik over mezelf te weten kwam maar de spiegel die Reiki vormde voor me toonde me ook andere dingen waar ik me niet altijd even bewust van was. Ook een aantal zaken waarvan ik dacht dat ik er al mee had leren leven en het reeds verwerkt en losgelaten had maar blijkbaar zit het dieper dan ik dacht en speelt het me onbewust nog steeds parten. Dit was ff slikken.

"Sometimes I wish I could be someone else. Then I realize the only thing I haven’t tried is being Myself"

ANNE WILSON SCHAEF

Ook de andere cursisten hadden vrij intense ervaringen tijdens de cursus, 1 ding is dus zeker, Reiki brengt iets in mensen teweeg. Positieve maar soms ook minder positieve dingen. Maar eigenlijk zijn de minder aangename iets waar we ook dankbaar voor moeten zijn want die leren je superveel over jezelf. En ja we weten allemaal dat jezelf leren kennen tot op het bot niet altijd even leuk is want we zijn zeker niet diegene die we denken te zijn. Voor mij was het een vrij confronterende ervaring maar ik moet toegeven dat het juist is en op een bepaalde manier een positieve stimulans om verder te gaan en ik heb nog een lange weg te gaan. Maar goed ook want die weg verkennen is toch ons levensdoel?

"Zelfs van stenen die je in de weg gelegd worden kun je iets moois bouwen"
Goethe

Denk, denk, denk ik ben weer veel te veel in mijn hoofd dit heb ik de laatste dagen enorm gevoeld en ik raak er weer steeds moeilijker uit. De gedachten blijven maar nazinderen precies alsof ze nog iets aan me duidelijk willen maken. En eigenlijk maak ik mijn hoofd nooit echt leeg. Ik kijk ook niet echt naar binnen als het te warm wordt vlucht ik, gewoon weg. Maar vluchten is ook de oplossing niet… Klinkt raar maar mensen die met spiritualiteit bezig zijn zullen me hier wel volgen. Laat me het misschien zo stellen mijn ziel en lichaam zijn niet de beste maatjes…

"Treed niet buiten jezelf, keer naar jezelf terug"
AUGUSTINUS

Nu ik ben achteraf bekeken, heb het ondertussen al wat kunnen laten bezinken, toch wel blij dat ik die reiki-cursus gevolgd heb. Ik heb het gevoel dat ik weer een extra steen verlegd heb in mijn levensrivier, maar er liggen er nog veel die verplaatst dienen te worden vooraleer het water vlot zal stromen. Dit is eigenlijk de zwaarste conclusie na mijn reiki-ervaringen van de afgelopen dagen. Ik had die koude douche misschien wel eens nodig, alleen heb ik nu zo een beetje het gevoel dat het wat veel was om op 1 weekend te kunnen vatten vandaar dat ik er zo door ondersteboven ben. Nu ik ben er van overtuigd dat ik er wel uit zal geraken alleen niet binnen de termijn die ik zou willen, het leven ziet er nu eenmaal niet altijd uit zoals ik het wil en daar leg ik me misschien maar beter eens bij neer. Maar Rome is ook niet in 1 dag gebouwd en de volgende tip van onze reiki-master wil ik toch wel delen met jullie:

"Ieder levensdoel is goed ook al weten we niet goed waar dat doel ons overal zal brengen en duurt het soms lang om te ontdekken wat ons echte doel is…"

En toeval bestaat niet, daar ben ik nu wel zeker van.

Greetz

LaSonrisa

 

21:12 Gepost door LaSonrisa in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-10-06

Ik vraag me wel eens af...

"Muziek is de blikopener van je ziel"

H.MILLER

                  
 

Onlangs, dankzij een goeie vriend een heel leuke cd ontdekt: "Kleine Blote Liedjes" van Eva De Roovere en Gery De Mol. Draai ik de laatste dagen werkelijk grijs. Hierdoor ging ik in bib ook dieper snuisteren in de kleinkunst collectie en tijdens die zoektocht botste ik onder andere op het onderstaande nummer van Sois Belle, 2010. Een liedje met vragen die ik mezelf veel te vaak stel, ook al weet ik dat ik het antwoord pas in 2010 of misschien nooit krijgen zal. Zou een glazen bol een verlichting betekenen, ik vrees van niet, ben er zelfs zeker van. Weten wat er aankomt zou misschien een nog grotere kwelling zijn dan de pijn van de onzekerheid. Bestaat zekerheid wel?

Ik bijt op een kussen en vraag me af,
ik staar naar de muur en vraag waarom,

Ik weet wat te zeggen, maar ik krijg het niet voor elkaar,
Maar ’t zal wel overgaan…

Ik eet rijpe vruchten met een rotte tand,
ik drink van het water uit een zwarte stroom,
ik ruik naar de stank van de schimmel op de vloer,
Maar ’t zal wel overgaan…

En ik vraag me wel eens af, wat te doen in 2010.
Zoek ik dan ook nog alleen mijn weg? Waar is mijn lief…

Hou me nog eens vast tot de laatste nacht,
droog mijn hete tranen met een zijden doek
Trek je kleren uit en laat me geloven dat
je me neemt zoals ik ben…

Meer dan dat vraag ik niet, zing voor mij dat schone lied,
Dat nooit verveelt en nooit, nee nooit vervaagt

En ik vraag me wel eens af, wat te doen in 2010
Zoek ik dan ook nog alleen mijn weg? Waar ben je mijn lief…

Ik bijt op een kussen en vraag me af,
ik staar naar de muur en vraag waarom,
Ik weet wat te zeggen maar ik krijg het niet voor elkaar,
Maar ‘t zal wel overgaan, ‘t zal wel overgaan

’t zal wel overgaan…
SOIS BELLE-2010

LaSonrisa

16:53 Gepost door LaSonrisa in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Hoog tijd om onkruid te wieden...

"Positief denken haalt als het ware het onkruid uit ons mentale tuintje, zodat er plaats vrij komt om nieuwe zaadjes te planten."

LUDO VAN NIEUWENHOVE

Pfffff positief denken het lukt me voor het moment heel moeilijk. Mijn hoofd zit vol met veelal negatieve gedachten, mijn positieve ingesteldheid van de laatste dagen wordt zwaar op de proef gesteld. Ik balanceer dit weekend al de hele tijd tussen mij goed voelen en me slecht voelen. En het lijkt deze keer een heel dun koordje te zijn. Heb mij deze middag uit mijn bed moeten slepen, had veel meer zin om eens een dagje over te slaan vandaag…

Maar ik laat met niet kennen en heb mijn roze bril uit de kast gehaald en gewapend met mijn chi-oefeningen hebben die opkomende negatieve gevoelens weinig slaagkans. Ik ben de baas en ik wil me niet slecht voelen!

Hahaha ik moet lachen met mezelf als ik bovenstaande herlees, al is het eerder groen lachen… Ik ben mezelf weer blaasjes aan het wijs maken. Ma soit iedereen heeft wel eens recht op een slechte dag zeker, al hoop ik dat die niet te lang aansleept want leuk vind ik het niet.

Greetz

LaSonrisa

16:03 Gepost door LaSonrisa in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |